Siegfried Mureşan, propunerea PMP pentru funcţia de premier

Partidul fondat de fostul preşedinte Traian Băsescu l-a propus în funcţia de viitor premier al României pe europarlamentarul Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Europarlamentarul Siegfried Mureşan este propunerea partidului Mişcarea Populară pentru funcţia de prim-ministru, a anunţat luni, după consultările de la Cotroceni, liderul PMP Traian Băsescu.

"Noi am avut o propunere pentru candidat la funcţia de prim-ministru. Propunerea este Siegfried Mureşan, europarlamentar. Sigur că îl comparăm cu propunerea pe care a avut-o alianţa PSD-ALDE. Mureşan este parte a Grupului Popular European, fiind membru PMP", a declarat Băsescu, citat de Agerpres.

Fostul preşedinte susţine că Siegfried Mureşan reprezintă "generaţia Macron, dar şi generaţia Trudeau, din Canada".

"Cred că am făcut o propunere care să corespundă nu numai portretului-robot al lui Dragnea şi al domnului preşedinte Iohannis. Propunerea noastră corespunde portretului-robot al oricărui cetăţean român: un politician tânăr, de succes, un politician care deja este extrem de experimentat în utilizarea şi alocarea banilor europeni, un politician care s-a bătut foarte mult în Parlamentul European şi în Comisia de buget a Parlamentului European pentru alocarea de fonduri Republicii Moldova", a adăugat Băsescu.