Vlad Alexandrescu: "USR e împotriva nominalizării unui premier PSD!"

Numirea unui premier din partea partidului care a încercat să desfiinţeze statul de drept va conduce România într-un nou impas, a explicat USR la consultările cu Iohannis.
Vlad Alexandrescu, senator USR
Vlad Alexandrescu, senator USR (Epoch Times)

USR i-a oferit preşedintelui Iohannis sprijinul în formarea unei noi majorităţi parlamentare non-PSD şi a avertizat că nominalizarea unui candidat din partea partidului condus de Dragnea pentru postul de premier va conduce România într-un nou impas, transmite, pe Facebook, senatorul Vlad Alexandrescu.

"La consultările de la Palatul Cotroceni, am arătat Preşedintelui Iohannis că, potrivit analizei USR, Guvernul Grindeanu a căzut din pricina eşecului PSD-ALDE de a da asaltul decisiv împotriva Justiţiei, prin care încerca să obţină legiferarea corupţiei, dezincriminarea abuzului în serviciu şi a conflictului de interese, legea graţierii şi a amnistiei.

Prin încercarea de a desfiinţa statul de drept în România, PSD a decredibilizat pe termen lung prestigiul României în ochii partenerilor europeni şi nord-atlantici", scrie Vlad Alexandrescu pe Facebook.

Senatorul mai reaminteşte că doar protestele stradale, firava opoziţie parlamentară (în special USR), societatea civilă, şi preşedintele Iohannis au oprit asaltul PSD asupra justiţiei şi au salvat statul de drept.

"L-am avertizat pe Preşedinte că nominalizarea unui candidat din partea PSD la funcţia de prim-ministru va conduce România într-un impas asemănător. I-am spus că USR este împotriva unei astfel de nominalizări şi că va declara public acest lucru.

L-am încredinţat de faptul că are în USR un partener pe termen lung în lupta anti-corupţie, menţinerea independenţei Justiţiei, angajamentul pro-european şi pro-nord-atlantic.

I-am oferit sprijinul USR în formarea unei noi majorităţi non-PSD şi atitudinea noastră pro-activă pentru găsirea unor soluţii de a contura această majoritate, pentru susţinerea unui guvern de opoziţie, cu un premier integru şi o echipă de miniştri profesionişti, în care USR ar fi dispus să nominalizeze ministrul Justiţiei, o echipă care să scape ţara de ameninţarea sub care trăieşte", a precizat Alexandrescu.

Senatorul a mai adăugat că, în legătură cu propunerea PSD a lui Mihai Tudose, USR şi-a exprimat poziţia fermă de respingere a nominalizării "unui om care nu a dovedit prin nimic că ar merita o astfel de funcţie şi care, dimpotrivă, s-a remarcat prin plagiatul dovedit al lucrării de doctorat, o istorie care ne aduce înapoi la doctoratul de tristă amintire al lui Victor Ponta."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne