Cioloş: Nu am refuzat nimic din ce a solicitat DNA

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul a satisfăcut toate solicitările Direcţiei Naţionale Anticorupţie legate atât de buget cât şi de un nou sediu mai mare pentru instituţie, a declarat joi premierul Cioloş, preluat de Agerpres, în cadrul unui interviu acordat Europa Fm.

Întrebat cum comentează faptul că de cel puţin 2 ani şeful DNA solicită mai mulţi bani pentru a angaja procurori anticorupţie, arătând că doar 200 de procurori se ocupă de peste 7.000 de dosare, Dacian Cioloş a răspuns că, din ce ştie el, Guvernul nu a refuzat niciuna dintre solicitările DNA.

"Guvernul a satisfăcut toate solicitările DNA pe care le-a avut în acest an vizavi de buget, chiar şi pentru sediu. E în pregătire un nou sediu mare, la solicitarea DNA. (...) Vă reamintesc faptul că am transferat câteva zeci de poliţişti judiciari pe care i-a solicitat DNA, sunt tot posturi de specialişti care ajută la prelucrarea dosarelor. Nu am refuzat, din ce ştiu eu, nimic din ce a solicitat DNA în acest an din acest punct de vedere", a declarat premierul.

Reamintim că în iunie a.c. Hotelul Triumf a fost scos din procedura de vânzare şi trecut în proprietatea publică a statului, printr-o OUG, clădirea urmând să fie dată în folosinţă DNA după adaptarea la nevoile instituţiei.