Ciocniri în Washington DC după un mare miting pro-Trump

Ofiţeri de poliţie cu echipament anti-revoltă desfăşuraţi în timpul protestului din 12 decembrie 2020 în Washington
Ofiţeri de poliţie cu echipament anti-revoltă desfăşuraţi în timpul protestului din 12 decembrie 2020 în Washington (Stephanie Keith/Getty Images)

Cel puţin patru persoane au fost înjunghiate şi mai mulţi poliţişti au fost răniţi în noaptea de 12 spre 13 decembrie, după ce au izbucnit ciocniri între diferite grupuri de protestatari în Washington, D.C.

Confruntările violente, apărute după mitingul pro-Trump „Milion MAGA March”, păreau să fie între presupuşi membri ai grupului Antifa de extremă stânga şi grupul Proud Boys, care a fost înfiinţat de libertarianul Gavin McInnes.

Ambele grupuri au atras în mod regulat atenţia mass-media pentru că au fost implicate în ciocniri violente între ele.

Departamentul de Poliţie a mai declarat că cel puţin 23 de persoane au fost arestate pe fondul tulburărilor civile.

Nu este clar ce indivizi au fost arestaţi de autorităţi, deşi videoclipurile reporterilor arată presupuşi protestatari Proud Boys şi „contra-protestatari” Antifa arestaţi şi escortaţi în dube de poliţie. Videoclipurile arată, de asemenea, că una dintre persoanele înjunghiate în timpul violenţei era un presupus protestatar al Proud Boys. Rămâne neclar cine au fost celelalte victime înjunghiate.

Mai devreme sâmbătă, zeci de mii de susţinători ai preşedintelui Donald Trump au organizat un miting pe străzile Washingtonului, cerând integritate în alegerile prezidenţiale din 2020, în al doilea „Milion MAGA March”.

În ultimele săptămâni, un număr considerabil de martori oculari, denunţători şi experţi s-au prezentat pentru a depune mărturie în legătură cu neregulile electorale şi despre potenţialul de fraudă aferent alegerilor prezidenţiale din 2020.

Trump, echipa sa de campanie, precum şi părţi terţe au intentat mai multe procese în instanţe de stat şi federale, încercând să invalideze rezultatele alegerilor, până când îngrijorările legate de potenţiale fraude sunt abordate în mod transparent şi independent.

Potrivit mărturiei martorilor şi experţilor, este posibil ca o proporţie semnificativă de voturi să fi fost exprimate şi numărate cu încălcarea codurilor electorale de stat şi ale Constituţiei SUA.

Multe dintre aceste procese au fost închise de judecători pe procedură, fără să fie verificate probele, din lipsa calităţii de a acţiona în judecată etc.

Unul dintre aceste cazuri - State of Texas v. Commonwealth of Pennsylvania, Georgia, Michigan şi Wisconsin - a fost depus la Curtea Supremă a SUA la începutul acestei săptămâni. Statul Texas a cerut instanţei superioare permisiunea de a acţiona în judecată în legătură cu acuzaţiile potrivit cărora cele patru state ar fi încălcat Constituţia şi i-au tratat pe nedrept pe alegători in procesul alegerilor generale din 2020.

Instanţa supremă a hotărât respingerea cererii Texasului, invocând lipsa unei calităţi legale de acţiune în judecată. Probele din caz nu au fost luate în considerare în decizia instanţei.

Proud Boys au fost descrişi ca un grup de extremă dreapta sau dreapta-alternativă. Principiile de bază ale grupului se concentrează pe guvernarea minimă, drepturile individuale, închiderea frontierelor, antreprenoriat şi familie tradiţională. Sunt cunoscuţi pentru sfidarea corectitudinii politice şi promovează cultura occidentală ca cea mai bună din lume, potrivit grupului lor de pe Facebook, care a fost eliminat.

Membrii grupului au promis că vor lupta împotriva grupului anarhist comunist Antifa. Se ştie că membrii Antifa etichetează partidele şi indivizii care nu se aliniază ideologiei lor drept „fascişti” pentru a justifica utilizarea violenţei împotriva acestora.

Membrii Antifa apar adesea la manifestări diverse şi la mitingurile pro-Trump pentru activităţi violente.

Trump a condamnat atât grupul Proud Boys, cât şi Antifa.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe