Ciocniri amicale între cele mai bune naţionale de rugby din lume

Pe lângă România şi Tonga, 10 partide amicale de rugby programate de IRB, vor avea loc sâmbătă pe stadioanele din întreaga lume, între selecţionate precum Australia, Noua Zeelandă, Anglia, Ţara Galilor şi Franţa.
Internaţionalul australian de rugby, Digby Ioane. (Bradley Kanaris / Getty Images)
P. P.
09.11.2013

Pe lângă România şi Tonga, 10 partide amicale de rugby programate de IRB, vor avea loc sâmbătă pe stadioanele din întreaga lume, între selecţionate precum Australia, Noua Zeelandă, Anglia, Ţara Galilor şi Franţa.

Selecţionata României de rugby se va întâlni pentru prima oară în istorie, sâmbătă, pe stadionul naţional Arcul de Triumf, cu naţionala din Tonga.

Căpitanul naţionalei, Mihai Macovei, crede în victoria României în partida de sâmbătă: “Am avut un an bun, cu rezultate îmbucurătoare, şi sperăm ca sâmbătă să facem un meci bun. Am pregătit toate armele să învingem Tonga la Bucureşti. Vrem să arătăm un rugby de calitate, am crescut în valoare, lupta va fi de la egal la egal, intrăm pe teren cu gândul să batem.”, a declarat rugby-istul pentru FRR.ro.

Antrenorul reprezentativei din Tonga, Mana Otai, a declarat pentru sursa citată că aşteaptă ”cu nerăbdare meciul întrucât cele două echipe joacă rugby cam în acelaşi stil, prin urmare va fi o partidă dificilă”.

Italia va găzdui echipa Australiei, pe stadionul Olimpico din Torino, într-o dispută începută în anul 1973 pe care ”Azzurri” nu au câştigat-o niciodată, transmite FRR.

”Wallabies revin în Italia, acolo unde au evoluat şi în luna noiembrie a anului trecut, atunci cangurii trăind periculos în repriza secundă pentru că azzurri au revenit de la 6-22 până la 19-22 fiind aproape de a întoarce soarta jocului. Cu o evoluţie bună în Six Nations şi una mai puţin convingătoare la patrulaterul organizat în Africa de Sud la mijlocul anului, Italia poate spera totuşi la un prim succes în faţa Wallabies care traversează un moment mai puţin fast, anul acesta din 11 partide reuşind să se impună de doar trei ori'', scrie site-ul oficial al FRR.

”Trandafirii” britanici îşi vor arăta spinii pe stadionul Twickendham din Londra, împotriva selecţionatei din America Latină a Argentinei.

”Argentina, cu antrenorul Daniel Hourcade la debutul pe banca tehnică, întorc vizita Angliei care în luna iunie a acestui an a efectuat un turneu în Ţara tangoului înregistrând două succese la scor 32-3 şi 51-26. În întreaga istorie a disputelor directe dintre Anglia şi Argentina, Los Pumas au câştigat o singură dată în templul rugby-ului englez, se întâmpla în 2006 atunci când, intrat din postura de rezervă, Federico Todeschini a marcat un eseu, o transformare şi cinci penalităţi iar sud-americanii s-au impus cu rezultatul de 25-18”, explică FRR.

Rugbiştii din Ţara Galilor se vor întrece în meciul test cu Africa de Sud, ce se va disputa pe Millenium Stadium din Cardiff, confruntările dintre cele două reprezentative începând în anul 1906.

”Dacă atunci, în 1906, Springboks s-au impus cu 11-0, galezii au trebuit să aştepte până în 1999 pentru a reuşi primul şi singurul succes din istoria confruntărilor directe cu sud-africanii, un 29-19 care alături de o remiză, 6-6 în 1970, sunt până în prezent singurele partide din care penele de struţ au ieşit de pe teren fără a fi învinse. Ultima dată galezii şi sud-africanii s-au întâlnit la Cupa Mondială din 2011, atunci după o partidă dramatică în care Springboks au condus cu 10-3, europenii au întors rezultatul la 16-10 pentru a ceda după un eseu a lui Hougaard transformat de Steyn”, transmite FRR.

Franţa şi Noua Zeelandă va fi cea mai teribilă confruntare de sâmbătă, istoria dintre cele două reprezentative fiind scrisă de neozeelandezi de 41 ori din 54 de partide. Derbyul dintre cei doi titani va avea loc pe Stade de France din Paris, ”All Blacks” fiind neînvinşi în ultimele 11 partide.
''În 1906 neozeelandezii îi năşeau pe francezi, într-o zi de 1 ianuarie cocoşii galici având parte de un debut internaţional în faţa celebrilor The Original All Blacks.

De atunci cele două naţiuni s-au întâlnit de 54 de ori, cocoşii obţinând 12 succese iar neozeelandezii 41, pentru că o partidă să se încheie nedecis. Pentru Franţa este practic revanşa turneului din luna iunie, atunci când Leş Bleus au disputat o serie de trei partide în Noua Zeelandă toate încheiate cu succesul All Blacks. Cocoşii galici nu au învins Noua Zeelandă niciodată pe Stade de France iar ultimul succes pe pământ francez datează din 2000, când la Marsilia au învins cu 42-33. Cele două echipe au avut evoluţii diametral opuse în acest an, iar dacă All Blacks au câştigat toate cele 11 partide disputate fiind neînvinşi din decembrie anul trecut, Les Bleus din 8 întâlniri au câştigat una singură, o partidă terminându-se la egalitate, restul de şase fiind înfrângeri'', conform sursei citate.

Selecţionata Niponă a străbătut mai mult de jumătate din mapamond pentru a se întâlni cu ”Ciulinii” din Scotia, pe arena din Murrayfield.
Brave Blossoms, aşa cum este cunoscută naţionala Japoniei de rugby încă au adânc întipărită în memorie înfrângerea zdrobitoare, scor 100-8, suferită la ultima vizită în munţii Scotiei, la Perth. Japonia vine după o partidă de antrenament desfăşurată la Tokyo împotriva Noua Zeelandei în timp ce Scotia a fost în pauză competiţională încă de la finalul patrulaterului din Africa de Sud desfăşurat în luna Iunie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor