Chiricheş marcator doar pe tabelă în victoria lui Tottenham la Tromso 2-0

Ruben Kristiansen (dreapta) Vlad Chiriches, Tromso - Tottenham, 28 noiembrie 2013.
Ruben Kristiansen (dreapta) Vlad Chiriches, Tromso - Tottenham, 28 noiembrie 2013. (BERTINUSSEN, RUNE STOLTZ / AFP / Getty Images)
P. P.
29.11.2013

Tottenham a învins-o pe Tromso cu scorul de 2-0 în a 5-a rundă a Europa League, primul gol al partidei fiind reuşit de Vlad Chiricheş, aflat la prima reuşită de la venirea sa în Premier League.

Chiricheş a jucat din nou cu masca care îi proteja nasul , Villas-Boas titularizându-l încă din primul minut al partidei. Chiar dacă tabelă de marcaj l-a arătat marcator pe fostul stelist, nu a fost el cel care a atins ultimul mingea centrată de Gilfy Sigurdsson. Chiricheş doar l-a ”mascat” pe Čaušević, fundaşul norvegian fiind dezorientat de încercarea nereuşită a românului.

Scorul a fost deschis în minutul 63 prin şutul centrare a lui Sigurdsson din lovitură liberă, însă Chiricheş a ratat contactul cu mingea, balonul fiind deviat ulterior în poartă de fundaşul de la Tromso, Adnan Čaušević.

Fotbaliştii lui Tottenham au venit pentru a-l felicita pe român ca şi cum el ar fi marcat însă acesta le-a arătat că nu a fost el cel care a atins ultimul balonul. Modest, fostul stelist le-a făcut semn colegilor săi să nu-l felicite însă s-a bucurat împreună cu ei pentru deschiderea scorului.

Iniţial, UEFA l-a considerat marcator pe fundaşul român însă ulterior golul i-a fost trecut în contul lui Čaušević, fundaşul lui Tromso care reuşise de fapt autogolul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor