China şi Franţa semnează acorduri comerciale în valoare de 14 miliarde euro

Preşedintele francez Emmanuel Macron împreună cu Xi Jinping, omologul său chinez, arhivă, aprilie 2019
Preşedintele francez Emmanuel Macron împreună cu Xi Jinping, omologul său chinez, arhivă, aprilie 2019 (JEAN-PAUL PELISSIER / AFP / Getty Images)

China şi Franţa au semnat contracte în valoare totală de 14 miliarde euro în timpul vizitei preşedintelui Emmanuel Macron la Beijing, a declarat un oficial al guvernului chinez în timpul unei declaraţii de presă susţinută miercuri.

Au fost înregistrate acorduri şi contracte în domeniile aeronauticii, energiei şi agriculturii, inclusiv aprobarea exporturilor pentru 20 de companii franceze producătoare de păsări de curte, carne de vită şi carne de porc.

Ofertele pentru energie au inclus un memorandum de înţelegere între Beijing Gas Group şi Engie pentru construirea unui terminal de gaz natural lichefiat şi unui depozit în nordul oraşului Tianjin.

Printre alte oferte, Total va înfiinţa un parteneriat cu Shenergy din China pentru a distribui GNL în delta râului Yangtze.

Cele două ţări au convenit, de asemenea, să ajungă la un acord până la sfârşitul lunii ianuarie 2020 privind costurile şi amplasarea unei instalaţii de reprocesare a combustibilului nuclear care va fi construită de Orano, cunoscută anterior drept Areva.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie