China descoperă alte două cazuri de gripă aviară la oameni

Virusul gripei aviare continuă să genereze temeri la nivel mondial. China a raportat identificarea a două cazuri ale tulpinei H7N9 la două persoane. Iar Japonia şi Coreea de Sud au sacrificat zeci de milioane de păsări luna trecută.
Raţe sacrificate în timpul epidemii de gripă aviară sunt dezinfectate. (Captură Foto)
Andrei Popescu
22.12.2016

În districtul Siming din Xiamen, un oraş din provincia estică chineză Fujian, autorităţile locale au suspendat vânzările de păsări de curte începând de joi, după ce un bărbat de 44 de ani a fost diagnosticat duminică cu tulpina H7N9 a gripei aviare, a transmis agenţia de ştiri de stat Xinhua.

Un bărbat diagnosticat cu tulpina H7N9 a gripei aviare este tratat în Shanghai, după ce a călătorit în provincia învecinată Jiangsu, a anunţat pe website-ul său Comisia Municipală pentru Sănătate şi Planificare Familială din Shanghai.

Pacientul este tratat în spital şi se află în stare stabilă, a susţinut ziarul South China Morning Post.

În plus, la începutul acestei săptămâni, Hong Kong-ul a confirmat că un bărbat în vârstă a fost diagnosticat cu gripă aviară.

Oficialii sănătăţii din Coreea de Sud şi Japonia se străduiesc să controleze epidemiile mai multor tulpini ale virusului aviar – care loveşte cel mai probabil iarna şi primăvara.

Coreea de Sud şi Japonia au ordonat uciderea a zeci de milioane de păsări în luna noiembrie, alimentând temerile privind o răspândire regională virusului.

Autorităţile chineze au declarat că vor interzice importurile de păsări de curte din ţările unde există epidemii ale tulpinilor înalt patogene ale gripei aviare. China a interzis deja importurile din peste 60 de ţări, inclusiv Japonia şi Coreea de Sud.

Analiştii se aşteaptă ca avicultura să primească lovituri puternice, în special în condiţiile în care fermierii din China se pregătesc pentru sărbătorile ocazionate de Anul Nou Lunar, la sfârşitul lui ianuarie 2017, când cererea atinge cote foarte ridicate.

Ultima epidemie majoră a gripei aviare în China continentală a avut loc în 2013 şi a ucis 36 de persoane (oficial, cifrele reale fiind mult mai mari datorită secretomaniei comuniste), cauzând o pierdere de aproximativ 6,5 miliarde de dolari agriculturii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor