China, cel mai mare exportator al drogului Skunk în SUA

Moon Rocks, cunoscut şi sub numele de Spice, K2 sau Skunk, este un drog cu efecte psihotrope produs în laborator, şi care a devenit tot mai popular în ultimii ani.
Moon Rocks, cunoscut altfel sub numele de Spice, K2 sau Skunk. (Captură Foto)
Andrei Popescu
29.05.2015

Moon Rocks, cunoscut şi sub numele de Spice, K2 sau Skunk, este un drog cu efecte psihotrope produs în laborator, şi care a devenit tot mai popular în ultimii ani.

Laboratoare ilegale imense, multe dintre ele aflându-se în China, scot pe străzi mii de kilograme de skunk. În această săptămână, DEA (Agenţia americană pentru Combaterea Drogurilor) a arestat un bărbat al cărui laborator a produs ingrediente găsite în aproximativ 70% din drogurile Skunk vândute în SUA, potrivit New York Times.

Deşi este deseori prezentat ca o alternativă mai sigură la marijuana tradiţională, drogul este periculos, putând fi fatal.

Rapoartele sugerează că, începând cu 2009, droguri precum Skunk, sau marijuana sintetică, au ucis aproximativ 1.000 de cetăţeni americani, mulţi dintre ei fiind tineri de liceu.

Producătorii de droguri schimbă ingredientele specifice ale acestor droguri atât de repede – şi le produc în cantităţi atât de mari – încât agenţiile însărcinate cu oprirea traficului de droguri nu pot ţine pasul.

Mulţi experţi susţin că “marijuana sintetică” este un termen greşit pentru aceste droguri, din moment ce acestea produc efecte mult diferite şi pot fi de 100 de ori mai puternice decât marijuana tradiţională.

La fel ca în cazul principalului ingredient psihoactiv din marijuana tradiţională, THC, ingredientele psihoactive din Skunk se leagă de receptorii CB1 din creier. Deoarece Skunk este mult mai puternic, totuşi, este mult mai probabil să provoace orice afecţiune, de la atacuri de panică până la psihoze de lungă sau medie durată.

Alternativa românească a acestei probleme au fost infamele "Magazine de Vise", unde marfa, tot de provenienţă chineză, era cumpărată de tineri - viitorul României. Magazinele nu vindeau, de altfel, vise, ci doar le ruinau. Pe-ale tinerilor care, ademeniţi de curiozitate sau viciu, consumau otrăvurile. Sau pe-ale părinţilor lor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor