China barează calea unui reporter New York Times

Reporterul New York Times, Austin Ramzy, care se afla în Beijing din 2007, va trebui să părăsească ţara până la sfârşitul lunii. Astfel, potrivit Beijing-ului, reporterul ar fi încălcat procedurile pentru obţinerea vizei în momentul în care şi-a încetat contractul de muncă cu Time Magazine pentru a colabora cu New York Times.
The New York Times (Ramin Talaie/Getty Images)
Mioara Stoica
28.01.2014

Reporterul New York Times, Austin Ramzy, care se afla în Beijing din 2007, va trebui să părăsească ţara până la sfârşitul lunii. Astfel, potrivit Beijing-ului, reporterul ar fi încălcat procedurile pentru obţinerea vizei în momentul în care şi-a încetat contractul de muncă cu Time Magazine pentru a colabora cu New York Times. Potrivit unor surse americane, este vorba despre noi represalii împotriva unuia dintre ziarele care a raportat despre corupţia nomenclaturii din China, relatează luni, 27 ianuarie, agenţia ANSA.

Săptămâna trecută o echipă CNN a "gustat libertatea made in China"

Reporterul CNN David McKenzie şi-a permis o doză prea mare de libertate săptămâna trecută, în momentul când a încercat să raporteze de la Beijing despre procesul în curs de desfăşurare intentat lui Xu Zhiyong, un activist de drepturile omului.

În urma incidentului, licenţa postului de televiziune CNN a fost întreruptă în interiorul Chinei – o decizie cu atât mai absurdă cu cât trimisul CNN a fost cel agresat de către autorităţi şi nu invers.

Într-un interviu transmis ulterior în direct la CNN, McKenzie a declarat că: “Acesta este un stat uni-partidic, care controlează mass media la nivel local. Nu există presă chineză independentă în interiorul ţării. Astfel, presa externă încearcă să joace acest rol, aducând ştirile acolo unde alte mass media nu reuşesc”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor