Chavez va suferi o nouă intervenţie chirurgicală împotriva cancerului

Preşedintele marxist al Venezuelei Hugo Chavez în Caracas, 10 februarie 2012 la Palatul Miraflores
Preşedintele marxist al Venezuelei Hugo Chavez în Caracas, 10 februarie 2012 la Palatul Miraflores (JUAN BARRETO / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
22.02.2012

Preşedintele Venezuelei a relatat că va suferi o nouă intervenţie chirurgicală împotriva cancerului şi că operaţia va avea loc "în zilele următoare", potrivit rapoartelor Reuters şi VOA.

Hugo Chavez a anunţat marţi la televiziunea de stat că medicii din Cuba au descoperit o leziune de doi centimetri în pelvis, locul de unde a fost eliminată anul trecut o tumoare.

"În cadrul examinării medicale efectuate în Havana, a fost detectată o leziune în acelaşi loc de unde a fost eliminată tumoarea cu aproape un an în urmă", a spus el. "Este o formaţiune mică, de aproximativ 2 centimetri în diametru, vizibilă în mod clar. Această formaţiune trebuie extrasă, ceea ce înseamnă că trebuie să sufăr o altă operaţie, care se presupune că ar fi mai puţin complicată decât ultima. Eu sunt într-o bună formă fizică şi pot să fac faţă acestei noi bătălii."

Zvonurile că Chavez este grav bolnav au început să circule după o excursie inopinată a acestuia în Havana, sâmbătă.

Liderul venezuelean a declarat că nu prezintă semne conform cărora cancerul s-ar fi răspândit şi că doctorii nu ştiu încă dacă noua formaţiune este malignă.

Anul trecut, Chavez în vârstă de 57 de ani a suferit două operaţii şi chimioterapie în Caracas şi Havana, deşi el nu a specificat exact ce tip de cancer are. De când tratamentele sale s-au încheiat, liderul venezuelean a susţinut că a scăpat de cancer.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor