CEO-ul unei mari companii aeriene susţine că nevaccinaţii sunt "idioţi" care ar trebui să fie ostracizaţi de societate

Michael O'Leary
Michael O'Leary (ERIC LALMAND / AFP / Getty Images)

Michael O’Leary, CEO-ul companiei aeriene Ryanair, a declarat că oricine rămâne nevaccinat ar trebui să fie complet izolat de societate, inclusiv să i se interzică să călătorească, să meargă la supermarket pentru a cumpăra alimente, sau la farmacie.

„Dacă nu eşti vaccinat, nu ar trebui să îţi fie permis să intri în spital, să zbori, să mergi cu metroul londonez şi să intri în supermarketul local sau în farmacie”, a afirmat directorul companiei aeriene, conform publicaţiei The Telegraph.

„Poţi să stai acasă şi ştii, să-ţi comanzi medicamente şi alimente. Dar nu ar trebui să îţi fie permis să mergi la muncă sau cu transportul public decât dacă ai un certificat de vaccin”, a clarificat O’Leary.

O’Leary a recunoscut că vaccinarea obligatorie este „o încălcare a libertăţilor voastre civile”, dar a adăugat că dacă oamenii nu fac asta, „pur şi simplu îşi fac viaţa atât de dificilă. Ajungeţi în situaţia în care nu puteţi face o mulţime de lucruri decât dacă vă vaccinaţi”.

Numindu-i pe cei nevaccinaţi „idioţi”, şeful Ryanair a mai adăugat: „Nu cred că guvernele ar trebui să permită celor care nu sunt vaccinaţi să meargă să îi infecteze pe toţi ceilalţi”.

O’Leary a declarat sardonic: „Recunoaştem dreptul tuturor de a decide să nu se vaccineze dacă doresc. Dacă vă opuneţi personal vaccinării, pentru că este o uriaşă conspiraţie guvernamentală sau a industriei farmaceutice, eşti, în mod evident, un idiot, dar îţi respectăm dreptul de a fi idiot.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii