Israelul anunţă vaccinarea cu doza a patra pentru a stăvili "valul al cincilea"

Naftali Bennett
Naftali Bennett (JACK GUEZ / AFP / Getty Images)

Premierul israelian Naftali Bennett a anunţat marţi, după consultarea unui grup de experţi, că toţi israelienii cu vârsta de peste 60 de ani şi personalul medical vor avea dreptul la a patra doză de vaccin anti-COVID-19.

„Cetăţenii Israelului au fost primii din lume care au primit a treia doză de vaccin anti-COVID-19 şi continuăm să fim în frunte cu cea de-a patra doză”, a menţionat premierul într-un comunicat de presă.

Naftali Bennett a cerut celor care îndeplinesc aceste criterii „să meargă să se vaccineze”.

Cea de-a patra doză se poate administra inclusiv persoanelor cu imunitate scăzută, de orice vârstă, la cel puţin patru luni de la a treia injecţie, potrivit unui comunicat al Ministerului israelian al Sănătăţii.

Biroul premierului Bennett a adăugat că prim-ministrul a cerut Ministerului Sănătăţii şi caselor de asigurări de sănătate, care se ocupă de vaccinări, să se pregătească pentru campania de injectare a celei de-a patra doze.

La finalul săptămânii trecute, premierul israelian a anunţat că ţara a intrat în al cincilea val al pandemiei de coronavirus, provocat de răspândirea variantei Omicron.