Centrul NATO a organizat Ziua de Informare a cetăţenilor privind activitatea Alianţei Nord-Atlantice

(JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)
Tatiana Chiriac
05.06.2013

Centrul de Documentare şi Informare privind NATO, în comun cu Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, au organizat miercuri la ASM Ziua de Informare a cetăţenilor privind activitatea Alianţei Nord-Atlantice (NATO), cu tema "Programul NATO Ştiinţă pentru Pace şi Securitate" (NATO SPS).

Coordonatoarea proiectului Yasmine Abou Mansiur a menţionat că "membrii NATO au elaborat un proiect cu denumirea "Crearea unei societăţi ştiinţifice". "Proiectul presupune că o astfel de societate va contribui la elaborarea diferitor proiecte ştiinţifice în domeniul securităţii, va oferi posibilitate de a evita pe viitor diferite conflicte, deoarece vor fi purtate negocieri şi vor apărea noi parteneri. Reprezentanţii unei astfel de societăţi vor comunica unii cu alţii, vor elabora diverse proiecte inovaţionale. Ţările vor conlucra în comun pentru stabilitatea lor. Vor fi organizate diverse întruniri şi instruiri", a spus aceasta.

Ea a precizat: "colaborarea cu NATO este o garanţie a securităţii şi obţinerii experienţei". "Ne bucură faptul că în anul 1992, Moldova a decis să colaboreze cu NATO, iar doi ani mai târziu a semnat programul "Parteneriat pentru Pace".

Yasmine Abou Mansiur şi-a exprimat speranţa că "cooperarea cu Moldova va fi de lungă durată şi de perspectivă", transmite "Infotag".

Colaborarea Moldovei cu NATO a început în anul 1992. Pe 16 martie 1994 a fost semnat Programul "Parteneriat pentru Pace" RM-NATO. Pe data de 19 mai 2006 a fost adoptat Planul Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) Republica Moldova - NATO. În anul 2007 la Chişinău a fost deschis Centrul de Documentare şi Informare privind NATO.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor