Centenarul Federaţiei Române de Atletism

O delegaţie a Federaţiei Române de Atletism (FRA) a fost primită, marţi după-amiază, la Palatul Elisabeta din Bucureşti de Principesa Margareta şi Principele Radu, cu ocazia marcării, în anul 2012, a centenarului FRA.
Federaţia română de atletism. (The Epoch Times Romania)
Epoch Times România
17.07.2012

O delegaţie a Federaţiei Române de Atletism (FRA) a fost primită, marţi după-amiază, la Palatul Elisabeta din Bucureşti de Principesa Margareta şi Principele Radu, cu ocazia marcării, în anul 2012, a centenarului FRA.

Principele Radu a evocat câteva momente din istoria sportului românesc legate de activitatea regilor din ţara noastră. La finalul cuvântului său, Principele Radu a urat mult succes sportivilor români la Jocurile Olimpice de vară, de la Londra, ediţia 2012.

Iolanda Balaş Soter, preşedintele Fundaţiei Atletismul Românesc, a rememorat etapele importante ale organizării, în urmă cu 100 de ani, a mişcării atletice, la Bucureşti. În continuare, Iolanda Balaş Soter a dăruit gazdelor un tablou cu imagini de la inaugurarea stadionului de atletism, care a devenit ulterior Stadionul Tineretului.

Sorin Matei, preşedintele FRA, a oferit Diploma specială din partea Federaţiei Române de Atletism, pentru sărbătorirea acestui centenar.

Principesa Margareta a înmânat, la rândul său, celor doi reprezentanţi ai atletismului din ţara noastră, câte o amintire, o farfurie ornamentală purtând blazonul regal.

Au participat reprezentanţi ai conducerii Federaţiei Române de Atletism, campioni olimpici, mondiali şi europeni, numeroşi jurnalişti.

În anul 1912 lua fiinţă Comisia de atletism, alergări pe jos şi concursuri, parte din Federaţia Română a Societăţilor Sportive. Această comisie este de fapt precursoarea Federaţiei Române de Atletism.

Primele Campionate Naţionale ale României au fost organizate în anul 1914, la 16 probe şi se adreseau doar barbăţilor. Un an mai tarziu, în 1915, se inaugura la Bucureşti primul teren de atletism.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor