Celebra Audrey Hepburn: stilul nu înseamnă să fii bine îmbrăcat

Câteva dintre minunatele citate rostite de Audrey Hepburn au rămas valide peste timp şi pot impulsiona şi încuraja oamenii.
Celebra actriţă Audrey Hepburn
Celebra actriţă Audrey Hepburn (Pixabay.com)

Audrey este una dintre cele mai apreciate personalităţi din istorie care au stil. Nu numai că a avut un stil vestimentar elegant, dar clasa şi rafinamentul ei au mers mai departe, devenind o mare doamnă care a ieşit în evidenţă prin inteligenţa, simţul umorului şi bogata ei activitate în scop umanitar ca ambasador al UNICEF.

- „Pe măsură ce te maturizezi, vei descoperi că ai două mâini: una cu care să te ajuţi pe tine, cealaltă pentru a-i ajuta pe ceilalţi."

- „Este o idee minunată, poate de modă veche, cu care am crescut: ceilalţi sunt pe primul loc, iar tu pe al doilea."

- „Cel mai important lucru este să te bucuri de viaţă, să fii fericit contează cel mai mult."

- „Poţi cunoaşte mai bine o persoană prin ceea ce spune ea despre ceilalţi, decât din ceea ce spun ceilalţi despre ea.”

- „M-am născut cu o nevoie uriaşă de afecţiune şi cu dorinţa imensă de a o dărui."

- „ Iubirea nu are nimic de a face cu ceea ce speri să obţii, numai cu ce vrei să dai, ceea ce contează cel mai mult.

- „M-am hotărât de mică să accept viaţa în mod necondiţionat. Nu am aşteptat niciodată să primesc ceva de la ea şi totuşi, am avut realizări mai mult decât mi-am imaginat."

- „Am auzit odată o zicală: fericirea este sănătate şi memorie scurtă. Aş fi dorit să o inventez eu, pentru că este atât de adevărată."

- „Trăieşte ziua! Bucură-te necondiţionat! Ziua, aşa cum este ea, oamenii, aşa cum sunt ei. Trecutul, cred, m-a ajutat să apreciez mai mult prezentul şi nu vreau să îl stric chinuindu-mă neîncetat cu gândul la viitor."

- „Frumuseţea unei femei nu constă în hainele pe care le poartă ... Frumuseţea unei femei este reflectată cel mai bine în sufletul ei, în privirea ei, pentru că aceea este calea către inima sa, unde sălăşuieşte dragostea."

- „Orice persoană care nu crede în miracole, nu este realistă.”

- „Să râd îmi place cel mai mult. Vindecă atâtea boli. Cred că râsul este cel mai bun pentru a arde caloriile.”

- „O prăjitură cremoasă, cu ciocolată, ajută atâţia oameni; mă ajută şi pe mine".

- „Parisul este întotdeauna o idee bună."

- „Tot ce ştiu am învăţat din filme.”

- „Ca să ai ochi frumoşi, priveşte ce e bun în ceilalţi, ca să ai buze frumoase, rosteşte cuvinte pline de bunătate, şi pentru a avea ţinută mergi cu convingerea că nu eşti niciodată singură."

- „Sex-appeal-ul înseamnă mai mult decât nişte măsuri perfecte. Nu am nevoie de un dormitor ca să îmi demonstrez feminitatea. Pot să dau dovadă de sex-appeal culegând un măr dintr-un pom sau stând în ploaie."

Încântătoarei Audrey Hepburn i-a plăcut modul în care Humbert de Givenchy o îmbrăca şi ceea ce a creat pentru ea. Aceasta avea un „look propriu”, pe care l-a urmat toată viaţa, independent de tendinţe.

- „De ce să te schimbi ? Fiecare persoană are propriul său stil, odată ce l-ai descoperit, trebuie să te opreşti la el.”

-„Niciodată nu mă gândesc la mine ca la o icoană. Acest lucru este în mintea oamenilor, nu în a mea. Eu doar îmi fac munca.”