Cel puţin 54 de morţi după scufundarea unui trauler în Extremul Orient al Rusiei

Cel puţin 54 de oameni au murit şi alţii 15 sunt daţi dispăruţi după ce un trauler rusesc s-a scufundat miercuri în Pacificul de Vest lângă peninsula Kamceatka, au raportat agenţiile de presă.
Traulerul rusesc Dalni Vostok. (Captură Foto)
Andrei Popescu
02.04.2015

Cel puţin 54 de oameni au murit şi alţi 15 sunt daţi dispăruţi după ce un trauler rusesc s-a scufundat miercuri în Pacificul de Vest lângă peninsula Kamceatka, au raportat agenţiile de presă.

132 de oameni se aflau la bordul traulerului Dalni Vostok când s-a scufundat în apele aproape îngheţate, la 250 km sud de Magadan, a raportat agenţia de ştiri TASS, citând un ofiţer al centrului maritim de coordonare a activităţilor de salvare din zonă.

“Am recuperat trupurile a 54 de oameni iar 63 dintre membrii echipajului au fost salvaţi”, a raportat TASS. Totuşi, 15 oameni au fost daţi dispăruţi.

Cei 63 de oameni au fost salvaţi din apa oceanului sau din bărci de salvare, mulţi dintre ei suferind de hipotermie, susţine The Guardian.

Peste 25 de bărci de pescuit din zonă au ajutat la operaţiurile de salvare şi căutare a membrilor echipajului traulerului, conform unei declaraţii publicate pe website-ul serviciilor de urgenţă.

Nava transporta 78 de cetăţeni ruşi, precum şi 54 de membri ai echipajului din alte ţări, incluzând Birmania, Ucraina, Lituania şi Vanuatu, a declarat TASS.

De asemenea, TASS a citat un oficial din regiunea Kamceatka afirmând că este posibil ca echipajul să fi încălcat regulile de siguranţă prin depăşirea capacităţii de stocare a navei.

Agenţia rusă de ştiri Interfax a citat o sursă neidentificată de la centrul regional de salvare afirmând că este posibil ca bucăţile mari de gheaţă plutitoare să fi avariat corpul navei, care s-a scufundat 15 minute.

Rusia are o situaţie grea în ceea ce priveşte siguranţa aeriană, terestră şi maritimă, deseori principalele cauze ale accidentelor fiind neglijenţa şi corupţia, conform The Guardian.

În 2011, o ambarcaţiune turistică învechită şi supraaglomerată s-a scufundat în râul Volga, pierzându-şi viaţa aproape 130 de oameni. Acesta este unul dintre cele mai grave dezastre maritime după era sovietică.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor