Cei doi poliţişti din Călăraşi acuzaţi că au violat o adolescentă, arestaţi pentru 30 de zile

Arestare.
Arestare. (bailbondaustintx.com)

Cei doi poliţişti din Călăraşi acuzaţi că au violat o faţă de 15 ani fugită dintr-un centru de plasament au foşti trimişi după gratii. Instanţa a dispus, vineri seară, arestarea lor preventivă pentru 30 de zile, pe numele acestora fiind emise mandate de aretare, relatează Mediafax.

Decizia, emisă de Judecătoria Călăraşi, poate fi contestată în instanţă.

Reamintim că cei doi politişti - trecuţi în rezervă imediat după mediatizarea cazului - sunt acuzaţi că au violat o adolescentă de 15 ani, fugită de la un centru de plasament. Potrivit sursei citate, cei doi au găsit minora într-un parc şi, sub ameninţarea că va fi dusă din nou în centrul de plasament, au luat-o cu ei pe un câmp situat la aproximativ un kilometru şi jumătate - doi kilometri de municipiul Călăraşi, în perimetrul unui fost poligon de trageri, unde au violat-o.

După viol, adolescenta ar fi fost abandonată în câmp, fiind găsită de un cioban care a dus-o la spital. Medicii au sunat la 112 şi au anunţat cazul.

Adolescenta de 15 ani fugise, luni, din Centrul de plasament ”Sfântul Ştefan” din comuna Perişoru, unde locuia din februarie 2013, când a fost abandonată de familie. Marţi, fata a fost găsită de către autorităţi în oraşul Călăraşi şi dusă la Centrul de plasament de urgenţă ”Sfânta Maria” din municipiu, de unde a fugit o zi mai târziu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Călăraşi, care instrumentează acest dosar, cei doi poliţişti riscă o pedeapsă cu închisoarea între cinci şi 12 ani.

Imediat după mediatizarea acestui caz, MAI a anunţat că cei doi poliţişti au fost trecuţi în rezervă iar ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a calificat situaţia drept "intolerabilă şi total nedemnă".

Indiferent de decizia pe care instanţa de judecată o va lua, cei doi nu mai pot face parte din Poliţia Română. Situaţia este intolerabilă şi total nedemnă pentru calitatea pe care aceştia au avut-o. Este regretabil că astfel de oameni au purtat uniforma statului român şi au jignit, prin faptele lor, munca celor aproape 60.000 de poliţişti care lucrează în Poliţia Română”, a declarat vicepremierul Gabriel Oprea, potrivit unui comunicat de presă remis Epoch Times.

Cei doi poliţişti lucrau în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Călăraşi din anul 2007, respectiv din anul 2012.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne