Cazul fetei violate din Vaslui: Localnicii aruncă în jurnalişti cu PET-uri

Presa, jurnalişti de teren, ziarişti
Presa, jurnalişti de teren, ziarişti (Epoch Times România)

Deveniţi extrem de mediatizaţi în România, cei şapte tineri din localitatea Văleni acuzaţi că au violat, ore în şir, până la leşin, o adolescentă de 18 ani, au semnat miercuri, la Postul de Poliţie Văleni, registrul care consemnează prezenţa persoanelor supravegheate sub control judiciar.

Potrivit Agerpres, cei şapte tineri, judecaţi în libertate - fapt ce a stârnit oprobriul societăţii şi presei - nu au făcut nicio declaraţie însă au fost zâmbitori şi dispreţuitori la adresa ziariştilor prezenţi.

Dacă cei şapte au fost tăcuţi, nu acelaşi lucru se poate spune despre consătenii lor. Câţiva localnici s-au strâns la un magazin aflat în preajma Postului de Poliţie Văleni pentru a-i susţine pe băieţii acuzaţi de viol şi au aruncat cu PET-uri spre grupul de jurnalişti, acuzându-i că le-au făcut "satul de râs."

"Voi, presa şi televiziunile, ne-aţi făcut satul de râs. Eu ştiu bine ce s-a întâmplat, am auzit ce s-a întâmplat şi vă spun că fata nu este uşă de biserică. (...) Lăsaţi justiţia să-şi facă treaba. Dacă judecătorii au decis eliberarea băieţilor, au avut motivele lor. Dreptatea o face justiţia, nu presa", susţine unul dintre localnici.

Un alt sătean a condamnat faptele violatorilor însă a afirmat că vina pentru acest gen de tragedii aparţine în primul rând politicienilor, care-i lasă pe tineri de izbelişte, în loc să-i sprijine cu locuri de muncă.

"De fapt, aici e vina politicienilor. Ar trebui să se aplece mai mult asupra tinerilor, să le creeze locuri de muncă. Zona noastră este aşa cum este din cauza celor care ne conduc. (...) Nu spun că cei şapte au o scuză pentru ce au făcut, nu zic că cei care nu lucrează trebuie să comită violuri, dar trebuie făcut şi ceva pentru tineri", a declarat săteanul din Văleni.

Reamintim că în toamna anului trecut, şapte tineri din Vaslui au sechestrat şi violat, ore în şir, o elevă de 18 ani, până când aceasta a leşinat. Victima a relatat că, după ce a leşinat, tinerii au stropit-o cu alcool pentru a-şi reveni, după care au violat-o din nou. La nici un an de la viol, cei şapte sunt în libertate, ceea ce, după ce cazul a fost puternic mediatizat de ziarul Adevărul, a stârnit un val naţional de revoltă.

Pe internet circulă o petiţie prin care se cere arestarea violatorilor care a strâns, în doar câteva zile peste 300.000 de semnături, iar numărul susţinătorilor creşte rapid. De asemenea, numeroase personalităţi politice şi-au exprimat sprijinul faţă de fată. În schimb, în satul victimei, se încearcă discreditarea fetei, acesteia reproşându-i-se că a nenorocit şapte familii de oameni gospodari - părinţii băieţilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne