Ce se mai "mânăreşte" prin Parlament? Incredibila realitate de la toaletele deputaţilor

Ce pretenţii de eficienţă şi bună gestionare a banului public putem avea când vine vorba de investiţii, dacă la nivel de Parlament coţcăriile merg până la "mânărirea" sulurilor de hârtie igienică?
(Iulian Bulai)

Micile detalii fac uneori diferenţa şi arată nivelul la care ne aflăm. Astfel, deşi Parlamentul cheltuie sume enorme pe materiale de curăţenie şi hârtie igienică, în realitate la toaletele din Casa Poporului s-a ajuns să se pună suluri de hârtie tăiate în două, arată, pe Facebook, deputatul USR Iulian Bulai, uluit până unde s-a ajuns cu mişmaşurile.

Aflu de pe Adevărul că se consumă mulţi bani pe achiziţii publice pentru Parlament. Unele cheltuieli sunt justificate, altele mai puţin, altele deloc.

Pe la mijlocul lui iunie am făcut aceste fotografii. Mai multe luni la rând am observat că la mai multe băi din Parlament hârtia igienică este de fapt un sul de şerveţele tăiat în două cu o foarfecă. Nu am vrut să postez atunci nimic, chiar dacă mi se părea tare ciudată chestia.

Nici acum nu îmi cade bine să postez asemenea detalii, dar cred că e groasă rău.

Adică de undeva se scurg fie bani, fie produse, de am ajuns să folosim suluri de hârtie tăiate în două cu foarfectul când totuşi la Parlament se folosesc 116.000 de euro pentru hârtie igienică şi produse sanitare.

Hârtia igienică de la Parlament
Hârtia igienică de la Parlament (Facebook)

Hârtia igienică de la Parlament
Hârtia igienică de la Parlament (Facebook)

Nu am nicio dovadă, dar bănuiesc că cineva umflă facturile sau pleacă acasă cu hârtia", scrie, pe Facebook, Iulian Bulai.

Potrivit deputatului USR, ceea ce se întâmplă "e ruşinos rău de tot" şi ridică o întrebare legitimă: "Dacă am ajuns la nivelul acesta de mişmaşuri mărunte, ce se întâmplă cu investiţiile unde nu putem cuantifica şi verifica direct achiziţiile?"

Comentariile lui Bulai sunt făcute după ce Adevărul a scris că deputaţii se pregătesc să dea pe materiale de curăţenie şi hârtie igienică până la 116.000 de euro. Acelaşi Parlament unde hârtia igienică e tăiată în două va cumpăra limuzine de lux de peste un milion de euro.

Articolul Adevărul poate fi citit aici