Jandarmeria îşi manifestă "bunăvoinţa": Protestatarii #rezist, îngropaţi în amenzi

Primăria Capitalei face abuz de putere refuzând constant să autorizeze protestele din Piaţa Victoriei, iar Jandarmeria Bucureşti acţionează duplicitar şi minte, la ordinele Puterii, acuză protestatarii amendaţi, spun ei, abuziv.
Jandarmi.
Jandarmi. (Horoiu Eugen / Epoch Times Romania)

De luni de zile - mai exact de la adoptarea OUG 13 - în Stradă se protestează aproape non-stop contra tentativelor Puterii de a schimba Codurile Penale în favoarea corupţilor şi de a da legi pentru graţierea celor prinşi cu mâna în banii statului. În ultima vreme, pe fundalul evaluării lui Kovesi şi Lazăr, protestele au crescut în intensitate, dar şi "replica" autorităţilor a fost pe măsură, protestatarii trezindu-se cu amenzi pe care le consideră un abuz şi o tentativă de intimidare.

Printre cei amendaţi "cel mai aspru" se numără Marian Rădună şi Marian Moroşanu, care au primit recent, prin poştă, amenzi de câte 2000 de lei. Ambii au fost amendaţi pentru organizare şi conducere de adunări publice neautorizate, mai exact de organizarea unor marşuri, astfel amenda lui Moroşanu a fost pentru marşul de susţinere a DNA şi depolitizare a CCR, Avocatului Poporului, CNA din data de 5 martie, în timp ce Rădună a luat amendă pentru marşul "Împreună salvăm ţara de corupţi", din data de 2 iulie.

Proces verbal Marian Rădună
Proces verbal Marian Rădună

Proces verbal Marian Moroşanu
Proces verbal Marian Moroşanu

Protestatarii susţin că amenzile sunt un abuz, în condiţiile în care marşul din 5 martie nu a avut organizator sau lider, iar cel din 2 iulie a fost avizat de Jandarmerie şi a fost eminamente paşnic.

"În data de 02.07.2017 a avut loc evenimentul ''Împreună Salvăm ţara de corupţi!'', eveniment avizat de către Jandarmeria Bucureşti! Eu, personal am stat de vorbă cu Ofiţerii de Serviciu şi cu cei de la Dialog, şi evenimentul s-a desfăşurat pe o ploaie torenţială, în bune condiţii, fără incidente, şi am ajuns la punctul final CCR, unde s-a terminat evenimentul.

Ce mă intrigă este faptul că: am dat email de avizare către Jandarmerie, am discutat şi colaborat cu Jandarmeria în condiţiile în care nu eram organizator, i-am întrebat dacă primesc "FELICITARE" (amenda n.r.), şi m-au asigurat că aşa ceva Nu se poate, Jandarmeria mi-a mulţumit la CCR pentru colaborare, am dat email de mulţumire pentru profesionalism Luni dimineaţa către Jandarmerie şi nu am fost nici măcar o secundă agresiv fizic sau verbal. Şi, ghici ce?

Jandarmeria acţionează la ordin şi îmi trimite o amendă de 2000 RON pe motiv că am organizat şi condus o manifestaţie neautorizată. Aş vrea să mă uit în ochii domnului Lt. Puiu Daniel (cel ce a semnat procesul verbal n.r.) şi să îmi spună de ce face acest joc murdar! Una spune Jandarmeria şi alta face? Cum să ai încredere într-o astfel de instituţie?", declară Marian Rădună.

În opinia lui Rădună, cele întâmplate au câteva explicaţii "simple''. Mai exact, Primăria Capitalei face abuz de putere, iar Jandarmeria Bucureşti "acţionează duplicitar, minte şi răspunde ordinelor puterii." Păi lucrurile sunt simple:

"Primăria Capitalei face abuz de putere! Din februarie până în prezent, s-au depus la Primăria Capitalei, nenumărate solicitări pentru aprobarea Protestelor în Piaţa Victoriei, şi alte câteva solicitări pentru desfăşurarea de marşuri. Primăria Capitalei, prin tovarăşa Firea şi tovarăşul Bădulescu, nu face altceva decât să facă abuz de putere, şi aici mă refer strict la faptul că nu am primit aviz favorabil nici măcar o dată, iar când s-a primit răspuns, au invocat/minţit faptul că sunt alte acţiuni concurente, fapte dovedite ca neadevărate având în vedere faptul că noi am fost acolo încă din 31.01.2017", spune protestatarul.

Jandarmeria Bucureşti acţionează duplicitar, minte şi răspunde ordinelor puterii. Jandarmeria Bucureşti interpretează în stilul caracteristic Art.3 din Legea 60/1991, stil în care noi, românii nu ne putem exprima liber şi suntem intimidaţi cu amenzi ori de câte ori doreşte cineva de la Putere, folosind Jandarmeria Bucureşti pentru asta.

Aceste intimidări venite din partea autorităţilor care ar trebui să ne susţină şi să ne apere de abuzuri, nu fac decât să ne întărească şi să ne mobilizeze pentru a lupta împotriva acestei acţiuni de distrugere a statului de drept, acţiune a actualei puteri prin instrumentele mai sus menţionate. Rezistăm şi vom lupta pentru drepturile noastre!", concluzionează protestatarul.

Amintim în context că şi alţi protestatari au mai acuzat primirea unor amenzi nejustificate. Printre ei, Roxana Adriana Ionescu Mirea, amendată cu 300 de lei pentru refuz de a se legitima în timpul unui protest, în timp ce tânăra susţine că a prezentat actele de identitate forţelor de ordine, şi Cristian Mihai Dide, probabil cel mai amendat protestatar.

Proces Verbal Roxana Ionescu Mirea
Proces Verbal Roxana Ionescu Mirea (Facebook)

"Unde ne este libertatea cuvântului??? Unde ne este liberatea?Jandarmilor, eu vă spun doar atât: M-AŢI CONVINS ŞI MAI MULT CĂ TREBUIE SĂ MERGEM PÂNĂ LA CAPĂT!!!", transmite Roxana Ionescu Mirea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne