Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie. Dacian Cioloş încearcă să liniştească apele

Premierul Dacian Cioloş a ţinut să le transmită un mesaj cetăţenilor români care locuiesc şi lucrează în Marea Britanie, în contextul referendumului în urma căruia s-a decis separarea ţării de Uniunea Europeană.
Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş. (Epoch Times)

Nu va exista un impact imediat asupra drepturilor pe care le au românii care muncesc în Marea Britanie în urma Brexitului, iar economia ţării noastre, pe termen scurt, nu va fi semnificativ afectată, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria, premierul Dacian Cioloş.

"Am luat notă cu regret de rezultatul referendumului derulat în Marea Britanie, însă e opţiunea cetăţenilor britanici pe care o respectăm. Însă, vreau să spun că mesajul care a ieşit din discuţia pe care am avut-o (...) este că România doreşte să-şi continue drumul european, calea europeană şi să fie un actor proactiv al procesului de evoluţie a UE care cu siguranţă se va înregistra după această decizie a Marii Britanii.

Vreau să spun că din prima analiză pe care am făcut-o, nu va exista un impact economic imediat, semnificativ, asupra economiei României în urma acestei decizii", a precizat Dacian Cioloş, citat de Mediafax.

În ceea ce-i priveşte pe românii din Marea Britanie, primul ministrul susţine că aceştia nu vor afectaţi în perioada imediat următoare din punct de vedere al drepturilor pe care le au.

"Un alt mesaj pe care vreau să-l transmit mai ales cetăţenilor români care locuiesc şi lucrează în Marea Britanie, nu va exista un impact imediat asupra drepturilor pe care le au, sigur, şi a obligaţiilor pe care ei le au acolo în calitate de cetăţeni români, deci de cetăţeni europeni", a adăugat Dacian Cioloş.