Ce condiţii pune Polonia pentru acceptarea mai multor refugiaţi

Premierul polonez Ewa Kopacz.
Premierul polonez Ewa Kopacz. (youtube.com)

Polonia va accepta mai mulţi refugiaţi dacă Uniunea Europeană îşi securizează graniţele externe, îi separă pe cei care au nevoie de ajutor de imigranţii economici şi permite Varşoviei să participe la verificarea imigranţilor pe care îi va prelua, pentru ca aceştia să nu reprezinte un posibil risc de securitate, a declarat duminică un secretar de stat din Ministerul polonez de Externe, citat de Reuters.

Secretarul de stat pentru afaceri europene Rafal Trzaskowski a susţinut că Polonia este pregătită să arate mai multă solidaritate, deoarece criza refugiaţilor s-a transformat într-o catastrofă umanitară, dar a cerut să fie îndeplinite anumite condiţii.

"Trebuie să securizăm strict graniţele externe ale UE, să-i departajăm clar pe imigranţii economici pe care nu putem să-i primim de refugiaţii pe care trebuie să-i ajutăm deoarece fug de moarte şi de persecuţii”, a explicat oficialul polonez.

Totodată Trzaskowski a subliniat că guvernul polonez vrea să fie implicat în procesul de verificare a celor acceptaţi pentru a preveni riscuri pentru securitatea ţării.

Şi premierul polonez Ewa Kopacz declara luni că ”Polonia este pregătită să impună controale la frontierele cu alte state membre ale Uniunii Europene în cazul unor ameninţări de securitate la adresa graniţelor sale”.

Reamintim că Polonia s-a opus impunerii de cote obligatorii de refugiaţi, cerută de state precum Germania şi de Comisia Europeană. „Vom accepta numai câţi refugiaţi ne permitem, nici unul în plus sau în minus”, a spus Ewa Kopacz în acest sens.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe