Budapesta adoptă legi dure împotriva refugiaţilor care trec ilegal frontiera ungară

Refugiaţi protestând în faţa gării Keleti din Budapesta
Refugiaţi protestând în faţa gării Keleti din Budapesta (Arpad Kurucz—Anadolu Agency/Getty Images)

Ungaria a introdus câteva legi dure pentru a opri refugiaţii să treacă ilegal graniţe, susţinând că aceste măsuri sunt necesare pentru a controla afluxul de imigranţi. Verificările de paşapoarte au fost reintroduse deja în Austria şi Slovacia, conform Deutsche Welle.

Noile legi mai dure – care privesc frontierele şi care acordă forţelor de ordine puteri mărite pentru a expulza persoanele ce pătrund ilegal în ţară – au intrat în vigoare la miezul nopţii.

Până în prezent guvernul ungar folosea un vagon de mărfuri acoperit cu sârmă ghimpată pentru a închide principalul punct neoficial de trecere pentru refugiaţi.

După ce a finalizat un gard lung de 175 km şi înalt 3,5 metri de-a lungul graniţei sudice cu Serbia, Ungaria a declarat că nu va mai tolera persoanele care intră în ţară ocolind punctele oficiale de trecere a frontierei.

Cei care intră în ţară într-o manieră considerată ilegală de guvernul ungar vor fi deportaţi sau arestaţi.

În declaraţia sa de marţi dimineaţa, purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs, a afirmat că noile regulamente introduse începând cu miezul nopţii nu ar implica faptul că Ungaria îşi închide uşile în faţa tuturor refugiaţilor.

“Vom avea un nou set de reguli în Ungaria cu privire la graniţele naturale”, a declarat Kovacs.

Ungaria a reţinut luni seara peste 9.000 de imigranţi care au încercat să pătrundă în ţară din Serbia.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe