Cât de sigură este Austria?

Principalele oraşe ale Austriei rămân punctele fierbinţi ale actelor de criminalitate organizată, însă autorităţile au reuşit să reducă cu 9 la sută faptele antisociale.
(Mark Kolbe / Getty Images)
Epoch Times România
24.01.2011

Principalele oraşe ale Austriei rămân punctele fierbinţi ale actelor de criminalitate organizată, însă autorităţile au reuşit să reducă cu 9 la sută faptele antisociale, scrie luni Osterreich.

Marea majoritate a acţiunilor criminale au loc în zonele de periferie ale landurilor şi în zona autostrăzilor care fac legătura între oraşe.

În Viena, cea mai nesigură zonă rămâne sectorul din centrul oraşului. Aici s-au înregistrat peste 15.000 de acte de criminalitate (spargeri în marile centre comerciale, spargeri de locuinţe şi furturi de maşini de lux). Cartierele Favoriten şi Donaustadt sunt cele mai nesigure, în timp ce în Josefstadt, Wahring şi Heitzig gradul de siguranţă este mai mare.

Statisticile arată, de asemenea, că în sectoarele 2, 3 şi 12 ale Vienei au fost înregistrate 15.000 de acte criminale, în sectoarele 5,6,7,8,9,10,11,14,20 şi 23 au fost comise până la 10.000 de infracţiuni, iar în sectoarele 4,13,17 şi 18 s-au înregistrat 5.000 de cazuri de criminalitate.

Datele poliţiei indică o creştere a numărului hoţilor de buzunare la Viena, unde anul trecut au fost depistate 464 de cazuri faţă de 197 în 2009.

În medie pe zi, o femeie este victima unui furt comis de hoţii de buzunare.

Şeful Poliţiei Criminale din Viena, Christof Hetzmannseder, a afirmat că mulţi dintre cei implicaţi în astfel de furturi sunt şi dependenţi de droguri.

La nivelul landurilor acţionează efective de patrulare între 105 şi 122 de poliţişti, ceea ce a făcut să scadă numărul infracţiunilor.

În Salzburg, cazurile au scăzut în 2010 cu 33,4 la sută, iar la Ried şi Innkreis, în Austria Superioară s-a înregistrat, de asemenea, o reducere cu 31,3 la sută.

Landurile Viena şi Graz rămân în centrul atenţiei bandelor de crimă organizată, dar şi aici, comparativ cu media celorlalte landuri, criminalitatea a scăzut cu 29,6 la sută.

La nivelul întregii Austrii, criminalitatea s-a redus cu 9,4 la sută, 'fiind la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani', potrivit ministrului de interne, Maria Fekter, citată de Osterreich.

Statisticile arată însă o creştere la nivel local a criminalităţii în 17 sectoare ale Vienei, ca de exemplu în Ottakring, unde creşterea fost de 5,2 la sută, o creştere de 6,1 la sută în sectorul Feldkirchen din Carinthia şi o creştere de 5,1 la sută la Neustadt, în Austria Inferioară.

Delictele de spargeri de locuinţe sau de furturi de bunuri personale au scăzut cu 25 la sută la nivelul Austriei. În cartierul Favoriten al Vienei, zonă caracteristică pentru acte de intrare prin efracţie în locuinţe, s-a înregistrat, de asemenea, o scădere. Spargerile de autoturisme proprietate personală au scăzut şi ele cu 44 la sută, iar jafurile sau atacurile pe stradă s-au redus cu 34 la sută.

Potrivit poliţiei, o creştere se înregistrează însă în aşa-zisele delicte moderne, cum sunt atacurile pe Internet, care au crescut de 3.000 de ori ca frecvenţă în ultima jumătate de an, spargerea sau falsificarea automatelor de bani, unde creşterea a fost de peste 800 de ori, fraudarea automatelor din sălile de jocuri de noroc (creştere de 450 de ori), furtul de materiale explozive (creştere de 400 de ori) faţă de 2009, şi criminalitatea PC (hacking), unde creşterea este de 390 de ori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor