Cât a cheltuit PSD pentru închirierea Arenei Naţionale

Vedere interioară a stadionului Naţional Arena din Bucureşti.
Vedere interioară a stadionului Naţional Arena din Bucureşti. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Jurnalistul Vlad Petreanu a arătat miercuri, pe blogul său, costul de închiriere a Arenei Naţionale de către PSD pentru lansarea electorală a lui Victor Ponta din 20 septembrie.

Pe baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public, acesta a trimis Primăriei Municipiului Bucureşti o solicitare oficială în acest sens.

"Privind la tv lansarea nord-coreeană din septembrie, am vrut să ştiu cât a plătit PSD pentru închirierea stadionului. De aceea, am trimis Primăriei Municipiului Bucureşti o solicitare oficială în acest sens, pe baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public", a notat Petreanu.

Răspunsul oficial acordat de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, preţul închirierii a fost de 219.132,30 lei, TVA inclus, ”la care se adaugă consumul de utilităţi”.

Petreanu a mai notat că din răspunsul administraţiei reiese că ”PSD a încheiat contractul de închiriere a Arenei Naţionale cu numai 3 zile înainte de eveniment – ceea ce spune ceva despre relaţiile dintre PSD şi instituţiile statului român”.

Însă costul total al acţiunii PSD, care include aducerea zecilor de mii de oameni în Bucureşti şi costurile de producţie a evenimentului, ar rezulta într-o cifră mult mai mare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne