Klaus Iohannis va deveni oficial preşedinte pe 21 decembrie, la prânz

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis.
Preşedintele PNL, Klaus Iohannis. (Epoch Times România)

Klaus Iohannis va deveni oficial preşedinte al ţării în data de 21 decembrie, la ora 12, după ce va depune jurământul în faţa membrilor Parlamentului. Data şi ora depunerii jurământului au fost decise marţi de birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

"Jurământul depus de preşedintele ales al României în consens, în unanimitate de voturi s-a stabilit că acesta să fie duminică, 21 decembrie, la ora 12,00. În conformitate cu prevederile Constituţiei, preşedintele nou ales intră în atribuţii prezidenţiale în momentul în care depune jurământul în faţa Parlamentului", a declarat secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici, citat de Agerpres.

Iohannis va începe să lucreze pentru "România lucrului bine făcut" sub auspicii bune. Potrivit unui sondaj realizat de agenţia Inscop Research, viitorul preşedinte al ţării este personalitatea în care românii au cea mai mare încredere, surclasându-l cu 14,3 % pe Guvernatorul BCR Mugur Isărescu, până nu demult persoanalitatea cea mai de încredere în sondaje, şi cu 33,9% pe premierul Ponta.