Casa Albă examinează sancţiunile aplicate Rusiei pentru agresiunea sa în Ucraina

Casa Albă examinează seturile de sancţiuni impuse împotriva Rusiei de către administraţia fostului preşedinte Barack Obama şi, în prezent, nu este decisă dacă le va menţine, a declarat joi un oficial de top al actualei administraţii Trump.
Rebel separatist pro-rus în Doneţk, estul Ucrainei.
Rebel separatist pro-rus în Doneţk, estul Ucrainei. (Getty Images)

În timpul summitului NATO de la Bruxelles, Gary Cohn, consilier al Casei Albe pe probleme legate de economie, a declarat că liderii europeni l-au întrebat pe preşedintele Donald Trump dacă plănuieşte să extindă sancţiunile, aplicate pentru prima dată în 2014 în principal din cauza anexării ilegale a peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

Răspunsul lui Trump a fost că încă nu este decis ce va face, a declarat joi Cohn reporterilor în Air Force One, în drum spre Sicilia pentru a participa la un summit G7.

“Cred că preşedintele examinează situaţia. În prezent, nu am adoptat o poziţie”, a precizat Cohn, adăugând că Trump are multe opţiuni pe care le poate lua în considerare.

Liderul de la Casa Albă a declarat în timpul campaniei sale prezidenţiale de anul trecut că este deschis la ideea ridicării sancţiunilor, dar ambasadorul său la ONU, Nikki Haley, a declara recent că administraţia SUA nu le va ridica până când Rusia nu va da înapoi Ucrainei peninsula Crimeea.

SUA şi Uniunea Europeană au impus în mod separat mai multe seturi de sancţiuni în 2014 şi le-au prelungit şi extins în mai multe rânduri de atunci.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe