Cartea “Nouă Comentarii” celebrează cea de-a şaptea aniversare

Cartea "Nouă Comentarii despre Partidul Comunist" publicată de ziarul The Epoch Times.
Cartea "Nouă Comentarii despre Partidul Comunist" publicată de ziarul The Epoch Times. (The Epoch Times)

Cartea care a declanşat mişcarea de dizolvare a Partidului Comunist Chinez şi care schimbă China a sărbătorit sâmbătă cea de-a 7-a sa aniversare.

Cu şapte ani în urmă, în 19 noiembrie 2004, ziarul The Epoch Times a publicat seria de editoriale “Nouă Comentarii despre Partidul Comunist.”

Seria oferă o analiză cuprinzătoare şi necenzurată a istoriei Partidului Comunist Chinez (PCC) şi explică cum acesta se opună umanităţii şi universului. Cele “Nouă Comentarii” au trezit conştiinţa poporului chinez şi au inspirat mişcarea de “retragere din PCC” sau “Tuidang.”

Începând cu 19 noiembrie 2011, peste 106 milioane de oameni şi-au anunţat demisia din PCC şi organizaţiile sale afiliate.

Cele “Nouă Comentarii” au mai fost numite şi cele “nouă bombe atomice care au înspăimântat PCC” sau “verdictul pentru moarte al idealurilor politice ale PCC.”

Prin cuvinte obiective şi totuşi ascuţite, cele “Nouă Comentarii” au dezvăluit secretele din spatele tiraniei PCC, violenţa şi minciunile sale, persecuţia sa împotriva oamenilor nevinovaţi şi distrugerea fără precedent pe care acesta a adus-o culturii tradiţionale şi valorilor morale ale Chinei.

Mişcarea “Demisionaţi din PCC”

În 12 ianuarie 2005, ziarul The Epoch Times a publicat o declaraţie solemnă prin care îndemna chinezii să demisioneze din PCC şi organizaţiile sale afiliate.

La scurt timp, în 22 februarie 2005, a fost înfiinţat Centrul Global de Servicii pentru Demisia din PCC. Apoi, acesta a început să înfiinţeze centre de servicii “Demisionaţi din PCC” în jurul lumii.

Cărţile şi dvd-urile cu “Nouă Comentarii” au fost circulate intens pe cuprinsul Chinei şi au avut o influenţă profundă în China. De exemplu, o organizaţie civilă din provincia Yunnan, care a fost înfiinţată cu mai puţin de 2 ani în urmă, organizează proiecţii video ale celor “Nouă Comentarii” o dată pe săptămână.

Un membru al organizaţiei a spus postului de televiziune NTD în septembrie 2010 că organizaţia a avut peste 110.000 membri într-o zonă de 18 districte. El a declarat că membrii au citit, de asemenea, o secţiune a celor “Nouă Comentarii” o dată pe săptămână şi cu toţii şi-au declarat demisia din PCC şi organizaţiile sale afiliate.

Domnişoara Wang, o voluntară pentru linia telefonică a Centrului de Servicii pentru Demisia din PCC din Toronto, a declarat ziarului The Epoch Times că mulţi oficiali PCC şi poliţişti au sunat recent la centru pentru a demisiona din PCC.

Un bărbat care s-a descris ca fiind un înalt oficial în Statul Major al Armatei de Eliberare a Poporului, a declarat că a citit cele “Nouă Comentarii” şi alte materiale similare. El a declarat că PCC este foarte rău şi a decis să se retragă din acesta deoarece se simte vinovat în funcţia de oficial al Partidului.

Conform Centrului de Servicii pentru Demisia din PCC din Flushing, New York, există peste 1.000 de oameni care demisionează din PCC în fiecare lună la acest centru.

În locurile turistice din jurul lumii, voluntarii mişcării de demisie din PCC au avut experienţe similare.

În trecut, a fost dificil să convingi chiar şi o singură persoană să renunţe la PCC. Totuşi, acum ei conving foarte uşor mulţi oameni.

Voluntarii care au sunat în China au spus de asemenea că mulţi oameni renunţă activ la PCC fără alte explicaţii.

Practicanţii Falun Gong

Majoritatea voluntarilor la Centrul Global de Servicii pentru Demisia din PCC sunt practicanţi Falun Gong.

În China continentală, practicanţii Falun Gong deseori îşi economisesc banii pentru a-i investi în printarea cărţilor şi dvd-urilor cu “Nouă Comentarii”, şi, în ciuda pericolului de a fi întemniţaţi, distribuie aceste materiale pe cuprinsul Chinei.

Sloganele şi broşurile “Demisionaţi din PCC” pot fi văzute în zonele publice din China, precum şi în căsuţele poştale rezidenţiale, coşurile de transport ale bicicletelor şi în crăpăturile uşilor. Sloganele scrise pe bancnote au devenit de asemenea răspândite.

Prin citirea celor “Nouă Comentarii” tot mai mulţi chinezi au realizat adevărul despre PCC. Un număr tot mai mare de oameni se retrag din PCC şi organizaţiile sale afiliate şi se alătură eforturilor de distribuire a celor Nouă Comentarii şi de sfătuire a oamenilor să se retragă din PCC.

Fostul director al programului în limba chineză al Radio France Internaţional şi renumitul reporter de ştiri Wu Baozhang a scris la un moment dat, “în acest big bang alt secolului 21, practicanţii Falun Gong sunt un grup persecutat de către Partidul Comunist Chinez – despre care sper de asemenea să fie ultimul regim comunist. Ei îndură cele mai mari suferinţe, dar acţiunile lor au un merit nelimitat şi enorm.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii