Care pe care. Năsui încearcă să forţeze respingerea SPLIT TVA. Îngroapă PSD-ALDE în amendamente

USR va încerca să obţină retragerea TVA Split sau să impună ca această măsură să fie facultativă, obligând majoritatea PSD-ALDE să supună dezbaterii mii de amendamente.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu - Epoch Times Romania)

Opoziţia nu poate opri TVA Split în Parlament căci PSD-ALDE sunt o maşinărie de vot disciplinată care votează orice primesc ordin să voteze. Însă, pe de altă parte, Opoziţia le poate face viaţa mai grea celor ce le fură românilor şansa unei vieţi normale în ţara lor, scrie, pe Facebook, deputatul USR Claudiu Năsui, anunţând că a pus nu mai puţin de 5,000 de amendamente împotriva TVA Split.

"În premieră pentru România, vom face primul filibuster pe o temă extrem de importanţă pentru întreaga economie", scrie deputatul.

Marţi, pe ordinea de zi a comisiei pentru buget, finanţe şi bănci vine legea privind Split TVA. Astăzi am depus 5,000 de amendamente împotrivă. Adică 821 de pagini de amendamente care vor trebui citite, dezbătute şi votate în comisie şi în plen. În premieră pentru parlamentarismul român, încercăm să facem primul filibuster pe o temă extrem de importantă pentru întreaga economie română", scrie Năsui.

Deputatul reaminteşte că de când USR a ajuns în Parlament, coaliţia la putere îi tot şicanează cu faimoasa „procedură”, procedură care iată, acum se va întoarce împotriva lor.

"De 27 de ani de când sunt ei în politică au avut timp să se specializeze pe procedură parlamentară. Ba că nu am semnat unde trebuie, ba că am stat prea mult, ba că am stat prea puţin. Iar ei lucrează la virgulă când vine vorba să-şi urmărească interesul. Unii dintre ei chiar au scris procedurile şi regulamentele pe care acum ni le impun.

Ieri, însă, am decis să îi combatem chiar pe acest teren încercând o procedură parlamentară foarte utilizată în alte ţări numită „filibuster”. În parlamentul american, de exemplu, dacă cineva ia cuvântul la dezbateri poate să vorbească oricât vrea el. Acest proces este folosit ca o armă a minorităţii pentru a combate abuzurile majorităţii. De exemplu în 2013, senatorul american Rand Paul a vorbit timp de 13 ore împotrivă unei legi care permitea preşedintelui american de la acea vreme să folosească drone militare pe teritoriul SUA. 13 ore de stat în picioare şi vorbit fără oprire în senatul american. Practic se dă un concurs dacă poţi vorbi mai mult decât poate majoritatea să aştepte", adaugă Năsui.

Adevărul este că opoziţia nu poate opri TVA Split în parlament. Nu o poate opri pentru că domnii Liviu Dragnea, Ionuţ Mişa, Darius Vâlcov, Florin Georgescu şi Liviu Voinea îşi doresc să supună România acestui experiment fiscal, iar PSD-ALDE sunt o maşinărie de vot disciplinată care vor vota orice primesc ordin să voteze.

Nu putem să-i oprim, dar putem măcar să le facem viaţa mai grea atunci când ei ne fură şansa unei vieţi normale în ţara noastră. Astfel conform regulamentului camerei deputaţilor, noi putem formula oricâte amendamente, iar ele pot fi supuse la vot şi în plenul camerei la solicitarea noastră. Şi fiţi siguri că vom solicita acest lucru. O vom solicita pentru fiecare dintre cele 5,000 de amendamente.

Ce dorim să obţinem? Respingerea acestui experiment unic în lume. Economia română este deja sufocată de birocraţie. TVA Split ar fi o lovitură dată economiei române în urma căreia vom suferi mult. Investiţiile străine ne vor evita chiar mai mult decât o fac acum, iar românii cu potenţial vor pleca în continuare în numere record. Şi economia va fi dominată de o mână de mari corporaţii care îşi permit să facă faţă birocraţiei şi costurilor fixe impuse de TVA Split. Iar lucrurile acestea nu le spunem doar noi, le spun toţi specialiştii fiscali şi chiar şi unii funcţionari ANAF care realizează că nu vor putea aplica acest sistem fără blocaje majore în economie", precizează deputatul.

Năsui afirmă că este datoria Opoziţiei să lupte şi că USR va retrage amendamentele cu condiţia ca majoritatea să fie de acord să respingă TVA Split său măcar să-l facă în întregime opţional.

"Nu trebuie să cădem în defetism. Trebuie să rămânem combativi şi să folosim fiecare mică pârghie care ne stă la dispoziţie pentru a combate această guvernare coruptă, incompetentă şi periculoasă. Duminică, la protest, vă propun să scandăm şi „Split TVA! Nu în ţara mea!", concluzionează deputatul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne