Canada va trimite 200 de instructori militari în Ucraina

Guvernul canadian va trimite 200 de instructori militari în Ucraina.
Guvernul canadian va trimite 200 de instructori militari în Ucraina. (Captură Foto)

Canada va trimite 200 de instructori militari în Ucraina pentru a preda tactici de luptă şi tehnici de dezamorsare a minelor, a anunţat guvernul canadian marţi, conform site-ului Defense News.

Alături de trupele britanice şi americane, canadienii vor ajuta Ucraina “în eforturile sale de a-şi menţine suveranitatea, securitatea şi stabilitatea în faţa agresiunii ruse.”, conform declaraţiei.

Instructorii canadieni vor fi trimişi începând cu această vară şi vor rămâne în Ucraina până în 31 martie 2017.

Programul de instrucţie va avea loc la o bază NATO din Iavoriv din vestul Ucrainei, în apropierea graniţei cu Polonia, dar şi la centrul de deminare situat în apropierea localităţii Kamianet-Podilski, tot în partea de vest a ţării.

În cadrul misiunii lor, ei vor instrui poliţia militară ucraineană şi vor participa la programe de formare medicală, de neutralizare a explozivilor, pentru asigurarea securităţii zborurilor şi modernizarea sistemelor logistice, susţine Agerpres.

În plus, instructorii canadieni şi americani vor pregăti Garda Naţională ucraineană în privinţa tacticilor de luptă individuale şi în formaţie.

Misiunea canadiană are loc în condiţiile în care, după câteva săptămâni de calm relativ de la încheierea în luna februarie a unui acord de pace între părţile combatante, a fost înregistrată o intensificare uşoară a conflictului dintre rebelii separatişti pro-ruşi şi forţele guvernamentale ucrainene.

Conflictul din estul Ucrainei a fost declanşat cu un an în urmă şi s-a soldat până acum cu peste 6.000 de morţi. Premierul canadian Stephen Harper este un susţinător puternic al Kievului în acest conflict şi a criticat Rusia pentru acţiunile sale din Ucraina, susţine Defense News.

Canada a livrat ajutoare neletale către Ucraina, incluzând un spital mobil, ochelari cu vedere pe timp de noapte, echipament pentru dezamorsare de bombe şi aparate pentru comunicaţii tactice. În acelaşi timp, mai multe avioane şi nave de luptă canadiene au fost trimise în estul Europei.

Mai mult, Ottawa a oferit Kievului 500 de milioane de dolari sub formă de ajutoare umanitare şi garanţii bancare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe