Canada trimite şase avioane de vânătoare CF-18 Hornet în România

Avion militar american, F/A-18F Super Hornet
Avion militar american, F/A-18F Super Hornet (DIBYANGSHU SARKAR / AFP / Getty Images)

Şase avioane de vânătoare CF-18 Hornet vor pleca marţi din Canada pentru a participa la „misiuni de antrenament” împreună cu aviaţia română şi americană, a declarat ministrul canadian al Apărării, Rob Nicholson.

Contribuţia Canadei face parte din măsurile Alianţei Nord-Atlantice de asigurare a aliaţilor din Europa Centrală şi de Est. Avioanele de luptă ale Forţelor Regale Aeriene Canadiene vor decola din baza aeriană Bagotville, din Quebec.

"Canada este alături de aliaţii noştri din NATO (...) Contribuim cu o serie de măsuri militare destinate să sprijine aliaţii noştri din Europa Centrală şi de Est. Această dislocare, care se adaugă personalului deja deplasat în Belgia, demonstrează angajamentul nostru faţă de apărarea colectivă a aliaţilor noştri din NATO”, a declarat ministrul Apărării.

Prezenţa avioanelor de luptă în România completează numeroasele acţiuni prin care Canada "îşi demonstrează angajamentul de lungă durată în cadrul NATO", a adăugat Nicholson.

Franţa, Marea Britanie, Germania şi Danemarca s-au oferit să trimită avioane în ţările membre NATO din estul Europei aflate sub ameninţarea Rusiei.

Canada a condamnat ferm agresiunea Rusiei în Ucraina şi a implementat, luni, al treilea nivel de sancţiuni împreună cu restul ţărilor membre G7.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne