Campanie murdară în judeţul lui Oprişan

Casa secretarului general PDL Vrancea, mânjită cu ulei ars.
Casa secretarului general PDL Vrancea, mânjită cu ulei ars. (www.ziaruldevrancea.ro)
Cinci case ale unor consilieri şi lideri ACL din comuna Suraia, judeţul Vrancea, au fost murdărite cu ulei ars, informează Hotnews, citând ziaruldevrancea.ro. Consilierii PNL şi PDL bănuiesc că în spatele campaniei murdare (şi la propriu, şi la figurat) se află viceprimarul PSD Aurel Hărăbor, în timp ce viceprimarul se apără susţinând că opozanţii săi politici şi-au înscenat singuri actele de vandalism, pentru a le strica celor de la PSD “marea adunare” din comună, pe care au avut-o ieri şi la care îşi anunţase prezenţa şi Marian Oprişan, atotputernicul preşedinte al CJ Vrancea.

Potrivit sursei citate, în dimineaţa zilei de miercuri mai mulţi consilieri locali din comuna Suraia, membri ai PNL şi PDL, s-au trezit cu casele şi bannerele de susţinere a lui Iohannis murdărite cu ulei. Unul din reprezentanţii opoziţiei şi-a găsit şi maşina “vopsită” în întregime din roşu în negru. Din primele constatări, a reieşit că cei care au organizat această acţiune au aruncat din şosea în curţile oamenilor cu pungi cu ulei ars în noaptea de marţi spre miercuri. Poliţia a fost sesizată şi a început o anchetă pentru a găsi vinovaţii.

Consilierii PNL şi PDL suspectează că în spatele campaniei murdare se află viceprimarul PSD Aurel Hărăbor, care a fost demis de consilierii ACL din Suraia:

“Luni, 10 noiembrie, am avut o şedinţă extraordinară a Consiliului Local şi l-am demis pe viceprimarul Aurel Hărăbor. Atunci a ameninţat în şedinţă că ne aranjează familiile, că o să ne facă. Azi noapte la toţi cei care am votat pentru demiterea lui ne-a împroşcat cu motorină, ne-au tăiat bannerele. El este recidivist în privinţa asta, cu afişele, rupe tot, nu se uită. El este văzut ca un bătăuş în comună, a făcut puşcărie”, a declarat pentru ziaruldevrancea.ro consilierul local Viorel Tănase, cel care şi-a găsit maşina "vopsită" cu ulei ars.

La rândul său, viceprimarul demis Aurel Hărăbor îi acuză pe ACL-işti ca şi-au înscenat vandalizarea propriilor case.

“Ei au înscenat ceea ce s-a întâmplat ştiind că astăzi (ieri – n.r.) vom avea o mare adunare mare la care vine Marian Oprişan. Mai întâi au tăiat bannerele, iar aseară au făcut înscenarea cu uleiul ars. Au pregătit foarte bine această acţiune şi acum vor să picheteze sala de sport, unde are loc adunarea, cu bannerele lupte şi să se victimizeze”, a declarat, în replică Aurel Hărăbor, şeful PSD-ului comunal de la Suraia.

Reamintim că recenta "campanie" electorală, caracterizată drept "neagră ca iadul" de Cristian Tudor Popescu s-a soldat cu victime. Patimile electorale au depăşit cu mult cadrul pliantelor despre tăieri de pensii sau acuzaţiilor despre trafic de copii, degenerând de-a dreptul în violenţe. Recent, o consilieră judeţeană PDL a fost lovită în cap în timp ce făcea campanie electorală pe străzile unui sat bistriţean iar ACL-ul şi-a găsit curtea plină de găini, unele vii, altele moarte, cu bileţele legate de gât.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne