Campania de partid "Loveşte cu putere", expusă de un document secret

Un document clasificat despre represiunea împotriva a trei grupuri: Falun Gong, activiştilor pentru democraţie şi creştinilor din bisericilor "subterane", de către Biroul de Securitate Publică din provincia Shandong a apărut recent online.
Un document clasificat despre represiunea împotriva a trei grupuri: Falun Gong, activiştilor pentru democraţie şi creştinilor din bisericilor "subterane", de către Biroul de Securitate Publică din provincia Shandong a apărut recent online. (Prin bunăvoinţa autorului)

Un document secret al Partidului Comunist despre o viitoare campanie "Loveşte cu putere" a forţelor de securitate ale regimului din nord-estul Chinei, împotriva a trei grupuri, a fost divulgat recent. Campaniile „Loveşte cu putere” sunt de obicei efectuate de organele de securitate publică şi folosesc de multe ori măsuri extralegale şi brutale împotriva persoanelor vizate.

Cele trei grupuri definite la începutul documentului sunt "organizaţii subterane religioase malefice, activiştii Revoluţiei de Iasomie şi practicanţii Falun Gong rămaşi".

Primul grup se referă aproape sigur la creştinii care se închină în bisericile de acasă ce nu sunt controlate de Partidul Comunist; Revoluţia de Iasomie este termenul folosit pentru a descrie protestele chineze pro-democraţie din 2011, inspirate de primăvara arabă, iar Falun Gong este o practică spirituală populară persecutată de autorităţi. Termenul batjocoritor "rămaşi" se datorează probabil faptului că în mod oficial Falun Gong trebuia să fi fost eradicat în 1999, dar practica persistă în ciuda unei campanii care va intra în curând în al 14-lea an.

Un avocat din China, care a cerut să rămână anonim, a vorbit despre acest subiect politic sensibil şi a spus că această "campanie secretă împotriva a "trei grupuri" este o încălcare clară a Constituţiei Chinei". Până în prezent nu a existat niciun răspuns oficial cu privire la document.

O fotografie a anunţului oficial a fost încărcată pe Internet şi a circulat intens, inclusiv pe site-uri dizidente cum ar fi Boxun. Fotografia era însoţită de o notă scrisă de persoana care a divulgat informaţiile ce spunea că scopul său a fost "să previn să se facă şi mai mult rău şi să-mi uşurez propria conştiinţă".

Potrivit documentului secret, arestările şi detenţiile preventive ale membrilor celor trei grupuri puteau fi urmate de proceduri legale şi procese. Apelurile telefonice şi e-mailurile lor urmau a fi monitorizate, iar rudele care nu ar fi divulgat informaţiile cerute urmau a se confrunta cu detenţie administrativă.

Premii între 1.000 de yuani (161 de dolari) şi 10.000 de yuani (1606 de dolari) sunt oferite voluntarilor care ajută campania, iar poliţia care va lua parte la campanie va primi salariu dublu, indica anunţul. Biroul Securităţii Publice din Shandong va oferi compensaţii între 4 ianuarie 2013 şi 31 decembrie 2018, atâta timp cât liste cu presupuşi membri ai grupurilor vor fi aduse la secţiile locale de poliţie.

Un avocat de drepturile omului, care a vorbit sub condiţia anonimatului, a declarat pentru The Epoch Times: "Acest document serveşte drept încă o dovadă directă legată de crimele comise de PCC". Multe dintre acţiunile descrise în anunţ sunt ilegale, a spus el.

Avocatul a mai menţionat că practicanţii Falun Gong sunt cel mai probabil obiectivul principal al represiunii, având în vedere eforturile lor neobosite de a expune persecuţia partidului asupra disciplinei lor spirituale de mai bine de 13 ani. Practicanţii Falun Gong au început să îndemne oamenii să demisioneze din PCC, aspect pe care Partidul îl consideră deosebit de înspăimântător, este de părere acest avocat.

Într-un interviu cu The Epoch Times, doamna Jiang, o practicantă Falun Gong din China, a spus: "În cei 13 ani de persecuţie brutală, din ce în ce mai multe persoane au adoptat practica Falun Gong, inclusiv rudele şi prietenii mei. În prezent, tot mai mulţi funcţionari ai regimului comunist îşi dau demisia din PCC".

Chiar şi modul în care documentul a fost expus, penetrând obişnuitul văl de mister al Partidului, demonstrează sentimentele publice împotriva regimului, a spus doamna Jiang. "Ar fi înţelept ca oficialii chinezi să oprească persecuţia împotriva Falun Gong."

Jin Zhentao, un comentator pe probleme politice chineze, a declarat pentru The Epoch Times: "Printr-o recunoaştere mai largă a democraţiei, libertăţii şi drepturilor omului, oamenii ajung să înţeleagă mai bine natura înşelătoare şi violentă a PCC". El prezice că partidul se va prăbuşi pe măsură ce poporul chinez continuă să îşi dea seama de drepturile sale.

Citiţi articolul în original: http://www.epochtimes.com/gb/13/1/28/n3787828.htm

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe