Călin Popescu Tăriceanu nemulţumit. De biroul lui Antonescu şi de Parlament, în general

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Proaspăt instalat în funcţia de Preşedinte al Senatului, fostul liberal Călin Popescu Tăriceanu a declarat marţi că nu îi place biroul lui Crin Antonescu pe care l-a preluat. De asemenea, Tăriceanu s-a declarat nemulţumit şi de starea generală a clădirii Parlamentului, informând că va solicita să se facă reparaţii cât mai urgent.

În prima sa zi de muncă în calitate de Preşedinte al Senatului, Tăriceanu a ţinut să le prezinte jurnaliştilor biroul său şi să-şi expună părerea "avizată", de inginer constructor, despre clădirea Parlamentului.

Astfel, Tăriceanu a explicat presei că Parlamentul funcţionează într-o clădire "care se dorea, în perioada comunistă, să reflecte realizările regimului, avea un scop propagandistic extraordinar", construită într-un stil neoclasic, "complet nefiresc pentru sfârşitul secolului XX, când deja era o arhitectură modernă, funcţională".

Tăriceanu a mai explicat că stilul sediului Parlamentului nu este concordant cu arhitectura şi stilul zilelor noastre şi, mai rău, clădirea, deşi găzduieşte mult mai multe instituţii este nefuncţională, căci întreţinerea ei costă foarte mult. Noul preşedinte al Senatului a mai reclamat că, pe alocuri, clădirea este într-un stadiu de degradare avansat, ceea ce pe Tăriceanu personal îl deranjează:

"Numai strict cheltuielile cu întreţinerea clădirii, aşa cum este, nu sunt acoperite an de an şi de aceea clădirea este pe alocuri într-un stadiu de degradare avansat, care pe mine, personal, mă deranjează", a afirmat Tăriceanu.

În consecinţă, Călin Popescu Tăriceanu a informat presa că va solicita serviciilor Senatului ca împreună cu cele ale Camerei să facă un plan urgent de reparaţii pentru sediul Parlamentului, pentru că stabilimentul, care are deja 25 de ani vechime, să nu se degradeze şi mai rău. Tăriceanu a adăugat că el unul, ca inginer constructor ce se află, nu poate rămâne indiferent la starea de degradare a clădirii.

Cât despre fondurile necesare reparaţiilor, Tăriceanu a mai declarat că nu ştie dacă acestea există, însă aceasta nici nu este treaba lui, ci a Secretarului General, iar instituţiile găzduite în clădirea Parlementului sunt obligate "să aloce fonduri pentru a pune lucrurile la punct."

Întrebat dacă, finalmente, nu îi place chiar nimic la biroul lui Antonescu care îi revine lui acum, Tăriceanu a răspuns "Nu. Nimic" şi le-a povestit jurnaliştilor că în afară de Ipad, el unul nu şi-a adus nimic personal în noul birou.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne