Călătorie printre stele: un spectaculos clip video în 3D oferit de NASA ne poartă prin Nebuloasa din Orion

Nebuloasa din Orion
Nebuloasa din Orion (NASA, ESA)

NASA a publicat un clip video pe Youtube, prin intermediul căruia ne conduce într-o călătorie virtuală în 3D să vizităm Nebuloasa din Orion - o călătorie complet nouă, realizată cu ajutorul imaginilor oferite de Hubble Space Telescope (HST) şi Spitzer Space Telescope (SST), care au permis experţilor să determine cum s-ar putea vedea nebuloasa din interior.

„Să fii capabil să zbori în 3D prin nebuloasă oferă într-adevăr oamenilor o idee mai clară despre ceea ce este cu adevărat Universul“, a spus într-o declaraţie Frank Summers, omul de ştiinţă care a condus proiectul pentru realizarea acestui clip video.

În aceeaşi declaraţie, oamenii de ştiinţă responsabili de realizarea clipului video susţin că „această peliculă oferă o oportunitate unică de imergere pentru a vedea cum apar noi caracteristici pe măsură ce se schimbă lungimile de undă de lumină care, în mod normal, sunt invizibile ochilor noştri“.

Nebuloasa din Orion se află la aproximativ 1.350 de ani lumină distanţă şi, potrivit NASA, ar putea fi un exemplu de tip de loc în care a luat naştere Soarele nostru, cu 4.600 de milioane de ani în urmă.