Câine cu capul înfăşurat în bandă adezivă, salvat dintr-un tomberon: Se oferă recompensă pentru prinderea răufăcătorului

Câinele Leo înainte şi după ce personalul i-a îndepărtat banda adezivă de pe cap, picioare şi coadă. (Ilustraţie realizată de The Epoch Times, prin amabilitatea Nebraska Humane Society)
Epoch Inspired Staff
23.07.2024

Părea că nişte ratoni scormoneau în tomberonul din spatele clădirii în întunericul nopţii.

Angajatul firmei de contabilitate Sweet & Associates din Omaha s-a simţit prea neliniştit pentru a merge să investigheze agitaţia din gunoi în noaptea respectivă, aşa că abia a doua zi, luni, 15 aprilie, partenerul Kevin Wiederin a fost informat despre gălăgia respectivă şi a descoperit ceva şocant.

În jurul orei 10 a.m., Nebraska Humane Society (NHS) a fost sunată în legătură cu un căţeluş neajutorat din tomberon, după ce l-a descoperit Wiederin. Felul în care arăta a fost şi mai alarmant.

Un câine a fost găsit într-un tomberon din spatele firmei de contabilitate Sweet & Associates luni, 15 aprilie. (Prin amabilitatea Nebraska Humane Society)
Un câine a fost găsit într-un tomberon din spatele firmei de contabilitate Sweet & Associates luni, 15 aprilie. (Prin amabilitatea Nebraska Humane Society)

Banda adezivă fusese înfăşurată în jurul capului câinelui, acoperindu-i urechile şi ochii, a declarat NHS într-o postare sfâşietoare pe Facebook mai târziu în acea după-amiază. Banda adezivă îi legase picioarele din faţă, picioarele din spate şi chiar în jurul cozii şi bucăţi de mâncare erau lipite de blana lui.

"Este inimaginabil să te gândeşti că cineva ar putea face asta unei alte fiinţe vii, cu atât mai puţin unui căţeluş neajutorat", a declarat Wiederin pentru postul local de televiziune WOWT, menţionând că o maşină de gunoi a sosit şi a revendicat gunoiul la doar 20 de minute după salvare.

După ce câinele a fost transportat de urgenţă la sediul NHS, a fost sedat, iar personalul s-a apucat de treabă pentru a îndepărta banda adezivă şi pentru a-i rade blana, astfel încât să poată fi dezlipite bucăţile de resturi.

"Avea unele iritaţii uşoare ale pielii, dar în rest este sănătos şi părea să fie bine dispus în ciuda stării sale", a scris NHS în postarea sa. "După ce banda a fost îndepărtată, s-a înviorat şi dădea din coadă în timp ce echipa noastră îl evalua cu atenţie".

Personalul de la NHS l-a sedat pe Leo pentru a îndepărta banda adezivă şi a trebuit să îi radă blana pentru a îndepărta resturile lipite. (Prin amabilitatea Nebraska Humane Society)
Personalul de la NHS l-a sedat pe Leo pentru a îndepărta banda adezivă şi a trebuit să îi radă blana pentru a îndepărta resturile lipite. (Prin amabilitatea Nebraska Humane Society)

În timp ce animalul se afla acolo, fără ştirea nimănui, stăpâna animalului a ajuns în aceeaşi clădire pentru a-şi căuta câinele pierdut.

Erin Dillon-Pasillas a anunţat dispariţia căţeluşului ei, Leo, joia trecută, crezând că acesta a scăpat cumva în timp ce ea îşi trimitea copilul la şcoală, relatează WOWT.

După ce şi-a petrecut sfârşitul de săptămână cutreierând zona în căutarea disperată a lui Leo, ea a mers la NHS pentru a vedea dacă a apărut. Deoarece era cipat, ea a primit un mesaj şi a aflat că, de fapt, erau acolo amândoi.

"În timp ce eram la societatea umanitară şi mă uitam la câinii pierduţi, am primit un mesaj de la PetLink, deoarece căţelul are cip, că era acolo iar eu eram tot acolo", a declarat dna Dillon-Pasillas pentru postul de radio. "Acest câine este cel mai liniştit şi fericit câine. Nici nu pot să înţeleg ce s-a întâmplat".

Leo este acum bine. (Prin amabilitatea Nebraska Humane Society)
Leo este acum bine. (Prin amabilitatea Nebraska Humane Society)

Deoarece în spatele clădirii în care Leo a fost găsit în tomberon nu există camere video, identitatea vinovatului rămâne necunoscută.

Autorităţile locale oferă 10 000 de dolari pentru informaţii care duc la arestarea lui, iar cei responsabili ar putea fi acuzaţi de infracţiuni minore cu amenzi în valoare de 500 de dolari şi şase luni de închisoare.

"Ei merită să fie în închisoare. Acestea sunt animale de familie de care oamenii sunt ataşaţi şi nu există niciun motiv pentru a răni un astfel de animal", a declarat dna Dillon-Pasillas pentru WOWT.

Câinele Leo se pare că este bine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor