Cadouri de crăciun pentru primarii PSD: 4 milioane de euro de la Guvern

Lansarea ” Cartei Albe a IMM-urilor din România ” ediţia a XI-a. 18  iulie 2013, Hotel Intercontinental Bucureşti. În imagine, Victor Ponta
Lansarea ” Cartei Albe a IMM-urilor din România ” ediţia a XI-a. 18 iulie 2013, Hotel Intercontinental Bucureşti. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)

De sărbători Guvernul a oferit primarilor PSD din judeţul Botoşani 4 milioane de euro. Astfel, la ultima şedinţă de Guvern dinaintea sărbătorilor, cabinetul Ponta 4 a recompensat 21 de administraţii locale cu o sumă de peste 18.700 de lei din fonduri guvernamentale. Banii trebuiau acordaţi pentru situaţii urgente sau neprevăzute însă Guvernul a dat o ordonanţă prin care a fost ocolită legea, potrivit postului B1 TV.

Cea mai mare sumă (6,5 milioane de lei) a fost alocată administraţiei din Dimăcheni, localitate unde Victor Ponta a obţinut la alegerile prezidenţiale cel mai mare scor din judeţ, 85,45%.

Pe locul doi, (cu 2,3 milioane de lei) se situează localitatea Drăguşeni, unde Victor Ponta a obţinut 76,60% la alegerile prezidenţiale. Au primit de asemenea bani şi primarii care au trecut recent la PSD din Hilişeu-Horia, Adăşeni, Pomârla, Todireni, Corni şi Avrămeni.

Potrivit legii, banii din Fondul de rezervă bugetară pot fi alocaţi administraţiilor locale doar pentru cheltuieli urgente sau neprevăzute. Deoarece nu există o asemenea situaţie, Guvernul a emis o ordonanţă de derogare de la lege.

La nivel naţional, Guvernul a împărţit peste 316 milioane de lei din fondul de rezervă, cei mai mulţi bani ajungând în judeţele în judeţele Giurgiu, Gorj, Teleorman, Neamţ şi Hunedoara, toate judeţe în care Ponta a obţinut scoruri peste Klaus Iohannis în turul doi de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne