Cad capete pe fieful lui Mazăre şi Nicuşor Constantinescu

(photos.com)

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a fost condamnat, marţi, la trei ani şi jumătate cu executare, pentru dare de mită.

Primarul din Năvodari, care deţine şi funcţia de preşedinte al PSD Năvodari a mai fost obligat la plata sumei de şase mii de lei cheltuieli judiciare. Totodată, magistraţii constănţeni au mai hotărât confiscarea a doua loturi de teren care au fost date drept mită. Cel de al doilea inculpat în dosar, Nicolae Vâlcu, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii.

Instanţa a mai decis să fie dedusă din pedeapsa aplicată lui Nicolae Matei durata reţinerii şi arestării preventive de la data de 14 noiembrie 2012 şi până la data de 17 aprilie 2013, conform Mediafax.

Decizia de marţi a Tribunalului Constanţa nu este irevocabilă şi poate fi atacată cu apel.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada iunie - octombrie 2012, primarul Năvodariului i-ar fi solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în acest dosar) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete pe care primarul le considera "abuzive, nejustificate şi motivate politic". În schimb, primarul Năvodariului i-a promis ofiţerului de poliţie două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piaţă de 46.160 de euro, pe care i le-ar fi dat la 25 octombrie 2012.

"Darea acestor terenuri s-a făcut indirect, prin intermediari, cu simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de respectivii intermediari, pentru care s-ar fi plătit 59.000 lei. În realitate, nu s-a plătit nici un ban. În acel context, la data încheierii contractelor, unul dintre intermediari, Nicolae Vâlcu, a dat, în faţa notarului, o declaraţie care nu corespunde adevărului, susţinând că a primit suma de 59.000 lei, reprezentând preţul achiziţionării a doua loturi de teren din Năvodari, loturi care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare autentificate de notarul respectiv. Ulterior, în faţa organelor de urmărire penală, inculpatul Vâlcu Nicolae a dat declaraţii mincinoase", reiese din rechizitoriul DNA.

La ultimul termen din procesul primarului de la Năvodari, de la sfârşitul lunii martie, procurorii DNA au cerut condamnarea acestuia la închisoare cu executare, în timp ce apărătorii edilului au cerut achitarea, instanţa rămânând în pronunţare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne