Bulgaria militarizează graniţa în faţa fluxului de refugiaţi

Un refugiat sirian îşi ţine fiul în braţe în drumul lor spre graniţa dintre Turcia şi Bulgaria, în oraşul Edirne din nord-vestul Turciei, 15 septembrie 2015.
Un refugiat sirian îşi ţine fiul în braţe în drumul lor spre graniţa dintre Turcia şi Bulgaria, în oraşul Edirne din nord-vestul Turciei, 15 septembrie 2015. (Captură Foto)

Bulgaria a început să mobilizeze aproximativ 1.000 de soldaţi la graniţa sa cu Turcia pentru a opri imigranţii ce vor să pătrundă în ţară, în contextul în care mai multe ţări europene au luate diverse măsuri drastice pentru a face faţă acestei crize europene fără precedent a refugiaţilor.

“Am declanşat un plan pentru mobilizarea treptată a aproximativ 1.000 de soldaţi de-a lungul graniţei turco-bulgare (în cursul săptămânii viitoare)”, a declarat joi secretarul general al Ministerului bulgar de Interne, Gheorghi Kostov, conform AFP.

Sute de refugiaţi rămân blocaţi în a 3-a zi de partea turcă a graniţei dintre cele două ţări.

Bulgaria a trimis deja un număr suplimentar de 1.000 de poliţişti de-a lungul graniţei de 260 km şi a pregătit un gard de sârmă ce se întinde pe o suprafaţă de 30 de km în zona de frontieră.

Sute de refugiaţi, majoritatea sirieni, s-au adunat în ultimele zile în zona oraşului Edirne din nord-vestul Turciei, în apropierea graniţei eleno-bulgare. Imigranţii doresc să ajungă în Grecia şi de acolo în vestul Europei, trecând prin Macedonia şi Serbia.

În plus, Parlamentul de la Sofia a făcut, joi, amendamente la Codul penal înăsprind sancţiunile împotriva călăuzelor, care până acum nu erau condamnate decât la câteva luni de închisoare cu suspendare sau la amenzi simbolice, de până la 500 de euro. Acum, transportul de imigranţi cu vehicule şi facilitarea traversării ilegale a frontierei se vor pedepsi cu până la 10 ani închisoare şi amendă echivalentă cu 15.340 de euro. Dacă un agent de poliţie sau vameş este implicat într-un astfel de trafic, riscă 12 ani de închisoare şi confiscarea averii, conform Digi24.

Până acum, Bulgaria a înregistrat un total de 7.400 de imigranţi care caută azil, majoritatea lor fiind sirieni.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe