Bucureştiul neagă afirmaţia că procesul de redobândire a cetăţeniei române a fost blocat

Paşaport Uniunea Europeană România
Paşaport Uniunea Europeană România (Epoch Times România)

Serviciului de presă al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din România a precizat că procesul de redobândire a cetăţeniei române nu a fost blocat niciodată.

„De 10 ani, de când există instituţia, nu a fost niciodată blocat procesul de redobândire a cetăţeniei române. Nici măcar temporar”, au specificat reprezentanţii serviciului de presă pentru portalul de ştiri Newsmaker.md, citat de Radio Chişinău.

Menţionăm că anterior, secretarul de stat al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova din guvernul de la Bucureşti, Ana Guţu, precum şi deputatul român Constantin Codreanu au discutat cu ministrul român al Justiţiei, Cătălin Predoiu, care le-a adus la cunoştinţă că „actualmente există o situaţie neplăcută legată de reţelele criminale care s-au dezvoltat pe filiera redobândirii cetăţeniei”.

Totodată, Guţu a ţinut să specifice că în declaraţiile sale s-a referit la dosarele de solicitare a cetăţeniei care vin din partea a circa 350 de mii de cetăţeni din Rusia şi Ucraina care printr-o minune au găsit acte de naştere pe teritoriul României Mari şi acum solicită şi cetăţenia română.

„Din cauza aceasta s-a blocat procesul, fiindcă trebuie să se lămurească organele judiciare ce e cu aceste dosare, dar blocajul din Comisia pentru cetăţenie din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie a fost deblocat, mi-a spus ministrul Predoiu, şi deja au şi fost publicate mai multe hotărâri de acordare a cetăţeniei române”, a explicat anterior secretarul de stat al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe