Borbely: Vânzarea Cupru Min a fost o treabă bună, se vor face investiţii de mediu de 90 mil. euro

Epoch Times România
30.03.2012

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat vineri că, din puncul său de vedere, vânzarea Cupru Min a fost o afacere bună, pentru că se vor face investiţii de mediu de 90 milioane de euro.

"După părerea mea a fost o afacere bună. Păi, când ai o mină care este practic pusă la pământ, atunci când are 90 de milioane de euro obligaţii de mediu pe care trebuie să le îndeplinească până în 2014, păi nu e pentru mine, ministru al Mediului, o afacere bună că vine cineva cu 90 de milioane de euro ca să nu avem poluare în zona aceea?", a declarat Laszlo Borbely.

El a spus că a fost o licitaţie deschisă şi cine a dat preţul cel mai mare a câştigat.

Contractul prin care compania Roman Cooper Corp va prelua producătorul de cupru Cupru Min Abrud nu prevede investiţii minime obligatorii, a declarat marţi şeful OPSPI, Florin Vlădan.

Vlădan a explicat faptul că în contract nu sunt prevăzute sume minime obligatorii pentru investiţii, lucru interzis de practicile europene, dar că investitorii vor avea nevoie de minim 90 de milioane de euro pentru continuarea activităţii la Cupru Min.

O gaură neagră care a fost vândută la de patru ori preţul ei, a spus joi premierul Mihai Răzvan Ungureanu, referindu-se la recenta privatizare a Cupru Min Abrud.

În cadrul unei licitaţii care a avut loc luni, Roman Copper a oferit un preţ de 200,7 milioane de euro, adică 266,1 milioane de dolari, pentru 100% din producătorul de cupru Cupru Min Abrud. Preţul de pornire a licitatiei a fost de 57,36 milioane euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor