Bogdan Diaconu a pus mâna pe acordul PSD-UDMR: „Ruşine, trădătorilor de ţară!”

Bogdan Diaconu
Bogdan Diaconu (Epoch Times România)

Preşedintele Partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu, a obţinut o copie a acordului politic PSD-UDMR pe care l-a catalogat drept un act de trădare naţională cu prevederi scandaloase.

Deputatul a arătat că, prin protocolul politic PSD (de fapt USD, respectiv PSD-PC-UNPR) - UDMR, semnat în 3 martie 2014, social-democraţii şi aliaţii lor se angajau "să susţină organizarea teritorială a ţării conform cu dorinţele UDMR, precum şi să asigure următoarele cerinţe ale UDMR: linie separată de limba maghiară la UMF Târgu Mureş, adoptarea de limbi regionale şi minoritare, legea privind statutul minorităţilor naţionale, institut pentru studierea problemelor minorităţilor, restituirea imobilelor, legalizarea steagurilor secuieşti, investiţii în zonele cu minorităţi".

"Este un act de trădare naţională pe care îl văd prima oară în textul său originar, dar care trebuie taxat cum se cuvine. Ruşine, trădătorilor de ţară!", a precizat revoltat preşedintele PRU.

Bogdan Diaconu a fost membru PSD însă şi-a dat demisia tocmai din cauza alianţei cu UDMR pe care a criticat-o la scenă deschisă până în momentul în care a decis să plece din partid şi să-şi construiască o formaţiune proprie.