Bogdan Aurescu: Soluţiile naţional izolate nu pot da rezultate durabile în problema refugiaţilor

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu a declarat marţi că soluţiile unilaterale sau naţional izolate nu pot da rezultate durabile în problema refugiaţilor, şi nici împărţirea de cote de migranţi între statele UE nu este suficientă, ci trebuie tratată sursa problemelor.
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Loredana Diacu
02.09.2015

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu a declarat marţi că soluţiile unilaterale sau naţional izolate nu pot da rezultate durabile în problema refugiaţilor, şi nici împărţirea de cote de migranţi între statele UE nu este suficientă, ci trebuie tratată sursa problemelor, relatează Mediafax.

"Cred că soluţiile de tip unilateral sau naţional izolate şi nu în concert cu celelalte state europene nu pot să aducă rezultate durabile pentru această problemă. În egală măsură cred că trebuie să găsim soluţii pentru tratarea problemei imigraţiei la sursa acesteia, inclusiv în ţările de origine", a declarat Aurescu, la prima ediţie la Festivalului Ambasadelor "Open Culture".

De asemenea, şeful diplomaţiei române a mai precizat că problema imigraţiei este una dintre temele care vor figura în dezbaterile de la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române şi a informat că, pe 4 septembrie va participa la o reuniune informală a miniştrilor de externe a UE la Luxemburg care va avea pe agendă şi tema migraţiei .

"Nu este suficient să luăm măsuri de genul împărţirii de cote pentru fiecare stat european, aici dezbaterea, sigur, este deschisă, este important să tratăm sursa problemelor - instabilitatea care există la nivelul vecinătăţii sudice, combaterea terorismului, a problemelor legate de statalitatea slabă a unora dintre actorii din această regiune sunt provocări care trebuie să-şi găsească răspuns în cadrul diverselor iniţiative şi acţiuni de la nivelul Uniunii Europene", a precizat ministrul.

Reamintim în context că România este şi ea parte a acestei crize a refugiaţilor, autorităţile române angajanându-se să primească o cotă de migranţii. Primii 1700 de refugiaţi pe care oficialii români au convenit să-i primească, la solicitarea Uniunii Europene, vor ajunge în ţara noastră în luna noiembrie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.



România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor