Boagiu: Ponta şi-a asigurat „flota” pentru prezidenţiale prin ordonanţa din „joia neagră”

Anca Boagiu, PDL
Anca Boagiu, PDL (Epoch Times România)

Prin adoptarea controversatei ordonanţe de urgenţă privind migraţia aleşilor locali, „Guvernul lui Victor Viorel Ponta şi-a asigurat „flota” pentru alegerile prezidenţiale, scrie duminică senatorul PDL Anca Boagiu, pe blogul personal.

Referindu-se la ordonanţa adoptată joi de guvern prin care se permite ca, într-un termen de graţie de 45 de zile, aleşii să-şi decidă apartenenţa politică fără să îşi mai piardă mandatul, Boagiu afirmă că ordonanţa lui Ponta suspendă, pur şi simplu, statul de drept:

„Pur si simplu a suspendat statul de drept pentru 45 de zile. La nici două zile de la „joia neagră”, Victor Viorel Ponta mai calcă în picioare o lege a statului român”, a mai precizat Anca Boagiu, făcând trimitere la recentul scandal privind nominalizarea surpriză a celui de-al doilea comisar european.

Potrivit legii privind cooperarea între Parlament şi Guvern, în domeniul afacerilor europene, Parlamentul trebuie informat de Guvern cu privire la persoanele desemnate să ocupe funcţii la nivelul UE. Totodată, comisia de specialitate din Parlament trebuie să audieze persoana nominalizată pentru funcţia de comisar european. Boagiu susţine că această procedură nu a fost respectată de Guvernul Ponta, „ca şi cum legea nu ar fi existat”.

„De altfel, şi în cazul primei nominalizări, aceea a domnului Dacian Cioloş, procedura cerută de lege a fost ocolită. Modul în care Victor Viorel Ponta înţelege şi respectă statul de drept nu mai are nevoie de nici un alt comentariu. Este evident că pentru premierul României legea nu există atunci când are în vedere interesele sale de grup şi ale baronilor PSD. Modul în care a încălcat procedurile cu nominalizările pentru Comisia Europeană nu face decât să pună din nou România într-o lumină nefavorabilă”, a concluzionat aceasta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne