Blaga: Ponta minte de dimineaţă până seara. Măsurile luate de el au adus ţara în recesiune

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat, luni, că premierul Victor Ponta nu vrea să îşi asume responsabilitatea pentru intrarea ţării în recesiune şi inventează felurite minciuni.
Andrei Pricopie
18.08.2014

alte articole

Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
18.08.2014

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat, luni, că premierul Victor Ponta nu vrea să îşi asume responsabilitatea pentru intrarea ţării în recesiune şi inventează felurite minciuni.

„Măsurile luate de el în cei doi ani de guvernare au dus România din nou în recesiune. Cele 36 de taxe noi, în special taxa pe stâlp şi creşterea accizei la combustibil, ne-au dus în situaţia în care suntem. Ponta minte de dimineaţă până seara. Dimineaţă spune că nu mai mergem cu 130 la oră şi mergem cu 100, iar dându-şi seama seara că a sărit gardul, ne spune că nu i se datorează lui recesiunea, ci că, vezi Doamne, din nou o minciună, spaţiul euro este în recesiune”, a afirmat Blaga.

Liderul PDL susţine că Ponta nu se grăbeşte cu adoptarea legii privind reducerea CAS-ului pentru că este speriat de scăderea încasărilor pe primele şase luni.

Blaga este de părere că premierul are resursele necesare pentru a putea compensa lipsa de intrări prin reducerea CAS, crescând încasările la bugetul de stat. Acesta ar trebui „să se lupte cu toate instituţiile statului, cu Ministerul de Finanţe, cu ANAF, pentru creşterea gradului de colectare şi pentru reducerea evaziunii fiscale care a atins cote alarmante”, a explicat preşedintele democrat-liberalilor.

„De altfel, recesiune înseamnă viaţă mai grea pentru români. Şi asta o spune din nou Eurostatul. Preţurile au crescut cel mai mult în UE, în România. Pe lângă faptul că avem cea mai mare scădere economică, cea mai mare scădere a PIB de 1%”, a mai declarat Vasile Blaga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor