Biroul fostului şef al Complexului Energetic Oltenia, blindat cu tehnică de ascultare şi bruiaj

Protagonist al unuia dintre cele mai cunoscute dosare penale ale momentului, "Turceni-Rovinari", Laurenţiu Ciurel îşi dotase biroul cu tehnică de ascultare şi bruiaj.
Laurenţiu Ciurel, directorul general la  Complexul Energetic Oltenia
Laurenţiu Ciurel, directorul general la Complexul Energetic Oltenia (Epoch Times România)

Urnit în cele din urmă de la şefia Complexului Energetic Oltenia de unde nu se dădea dus, controversatul Laurenţiu Ciurel ar fi avut în biroul său tehnică de ascultare şi de bruiaj, relatează B1 TV.

Potrivit sursei citate, biroul fostului manager al CEO, personaj trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari, a fost verificat de mai mulţi angajaţi ai companiei după ce acesta ar fi trebuit să elibereze biroul până ieri seară. Ciurel ar fi trebuit să predea biroul şi documentele până miercuri la ora 18.00. Acest lucru nu s-a întâmplat, aşadar conducerea companiei a decis să intre şi să inventarieze toate documentele, potrivit B1 TV

Biroul fostului manager al CEO a fost verificat de mai mulţi angajaţi ai companiei energetice. Când i-a sigilat biroul, Comisia de la Complexul Energetic Oltenia ar fi descoperit tehnică de ascultare ambientală şi de bruiere a comunicaţiilor, alături de tablouri dar şi ceasuri, susţine B1 TV.

Ciurel susţine că nu a putut fi prezent la serviciu pentru că are probleme de sănătate şi acuză actuala conducere că a transformat sediul CEO "într-o şatră" iar acţiunea de inventariere a fost una de "intimidare".

Reamintim că, protagonist al unui dosar penal, alături de Victor Ponta şi Dan Şova, şi acuzat că a dus CEO în colaps financiar, Laurenţiu Ciurel a fost revocat din funcţie în data de 5 decembrie, în urma unei decizii a Consiliului de Supraveghere al instituţiei care a anunţat că acesta nu a îndeplinit criteriile de performanţă

Anterior revocării, Ciurel a ameninţat că dacă va fi înlăturat de la şefia Complexului Energetic Oltenia, va cere daune de 100 de milioane de dolari.

"Voi acţiona în judecată şi voi sta acasă pe bani mulţi în cazul în care voi fi revocat. Acţiunea a fost întreprinsă de Fondul Proprietatea, cu care voi avea un proces pe 21 ianuarie şi le voi cere despăgubiri de 100 de milioane de dolari pentru beţele puse în roatele companiei", declara la începutul lui decembrie 2015 Ciurel pentru televiziunea locală TV Sud

Ciurel se afla, la momentul declaraţiilor făcute pentru TV Sud într-o situaţie paradoxală, respectiv conducea CEO Oltenia în condiţiile în care compania se constituise parte civilă în dosarul Turceni-Rovinari, dosar în care Ciurel a fost trimis în judecată alături de Victor Ponta şi Dan Şova. CE Oltenia ar trebui să recupereze un prejudiciu estimat de procurorii DNA la 19,7 milioane de lei, din care 2,7 milioane de lei provocat de Ciurel.