Laurenţiu Ciurel a fost revocat de la conducerea Complexului Energetic Oltenia

Controversatul manager al CE Oltenia a fost revocat din funcţie, în pofida ameninţărilor sale.
Ministerul Economiei, conferinţă de presă susţinută de ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă. În imagine, Laurenţiu Ciurel, dir. la Complexul Energetic Oltenia
Ministerul Economiei, conferinţă de presă susţinută de ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă. În imagine, Laurenţiu Ciurel, dir. la Complexul Energetic Oltenia (Epoch Times România)

Şeful Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a fost revocat din funcţie, în urma unei decizii a Consiliului de Supraveghere al instituţiei care a anunţat că acesta nu a îndeplinit criteriile de performanţă, relatează B1 Tv.

Într-un comunicat de presă semnat de şeful Consiliul de Supraveghere al CEO, Cristian Eugen Radu, se anunţă revocarea din funcţie a directorului general Laurenţiu Ciurel pentru nerealizarea criteriilor de performanţă asumate. Conducerea executivă a companiei va fi asigurată de către ceilalţi membri ai directoratului, se precizează în comunicat.

Reamintim că Ciurel, trimis în judecată în dosarul Rovinari-Turceni şi acuzat de numeroase nereguli a ameninţat recent că dacă va fi înlocuit din funcţie va contesta decizia în instanţă şi va "sta acasă pe bani mulţi".

"Voi acţiona în judecată şi voi sta acasă pe bani mulţi în cazul în care voi fi revocat. Acţiunea a fost întreprinsă de Fondul Proprietatea, cu care voi avea un proces pe 21 ianuarie şi le voi cere despăgubiri de 100 de milioane de dolari pentru beţele puse în roatele companiei", a declarat Ciurel pentru televiziunea locală TV Sud, preluată de Hotnews.ro

Ciurel se afla, la momentul declaraţiilor făcute pentru TV Sud într-o situaţie paradoxală, respectiv conducea CEO Oltenia în condiţiile în care compania se constituise parte civilă în dosarul Turceni-Rovinari, dosar în care Ciurel a fost trimis în judecată alături de Victor Ponta şi Dan Şova. CE Oltenia ar trebui să recupereze un prejudiciu estimat de procurorii DNA la 19,7 milioane de lei, din care 2,7 milioane de lei provocat de Ciurel.