Bill Gates sprijină organizaţii educaţionale care susţin că matematica este rasistă

Bill Gates
Bill Gates (Getty Images)

Fundaţia Bill & Melinda Gates finanţează un grup educaţional activist care consideră că matematica este rasistă şi că obţinerea unui răspuns obiectiv este un exemplu de „supremaţie albă”.

Un conglomerat de 25 de organizaţii educaţionale numit A Pathway to Equitable Math Instruction afirmă că a cere elevilor să găsească răspunsul corect este o „practică inerent rasistă”.

Site-ul organizaţiei listează Fundaţia Bill & Melinda Gates ca fiind singurul donator.

Citiți și CNN şi NBC au plătit câte 35 de mii de dolari unui protestatar radical de stânga, la evenimentele de la Capitoliu

„De fapt, în ultimul deceniu, Fundaţia Bill & Melinda Gates a acordat peste 140 de milioane de dolari mai multor grupuri asociate cu Pathway. Resursele lor 'antirasiste' se află în epicentrul unui nou curs de formare pentru profesori oferit de Departamentul de Educaţie din Oregon în tot statul”, relatează National File.

„Trei dintre cele mai importante organizaţii care primesc bani de la Gates sunt The Education Trust, Teach Plus şi WestEd, toate fiind organizaţii non-profit”.

Un ghid pentru profesori produs de Pathway, numit „Demontarea rasismului în educaţia matematică”, susţine în mod ridicol că matematica „este folosită pentru a susţine punctele de vedere capitaliste, imperialiste şi rasiste”.

Citiți și Marele Reset e aici: 99 ţări au decimat libertăţile civile impunând restricţii

Profesorii sunt instruiţi să dea vina pe studenţii non-albi care dau răspunsuri greşite la probleme matematice în ceea ce priveşte „practicile supremaţiei albe”, care ar fi adevărata vină pentru „slaba pregătiră” a minorităţilor.

La începutul acestei săptămâni, un director de la East Side Community School din New York le-a trimis părinţilor albi un manifest prin care le cerea să „trădeze cauza albilor” şi să pledeze pentru „abolirea deplină a albilor”.

Citiți și Fostul premier britanic Gordon Brown cere formarea unui Guvern Mondial pentru a lupta contra virusului Wuhan

Anul trecut, copiii de la o şcoală elementară din Virginia începuseră să fie educaţi că trăsăturile precum „obiectivitatea” şi „perfecţionismul” sunt caracteristici „rasiste” ale „supremaţiei albe”.

Între timp, şcoli din America elimină standardele de acordare a notelor pentru a „combate rasismul”.

Evoluţia a fost anunţată în San Diego după ce s-a dezvăluit că doar 7% din notele D sau F sunt înmânate elevilor albi, în timp ce 23% dintre ele erau acordate nativilor americani, 23% hispanicilor şi 20% studenţilor de culoare.

Citiți și Guvernul spaniol dat în judecată pentru că a cerut oamenilor să participe la marşuri pe 8 martie, în plină epidemie