CNN şi NBC au plătit câte 35 de mii de dolari unui protestatar radical de stânga, la evenimentele de la Capitoliu

John Earle Sullivan într-o fotografie luată de o secţie de poliţie
John Earle Sullivan într-o fotografie luată de o secţie de poliţie (Centru de detenţie din Utah)

Documente prezentate într-o instanţă din SUA au arătat că atât companiile media CNN, cât şi NBC au plătit protestatarului John Sullivan, aparţinând stângii radicale, 35.000 USD fiecare pentru filmările pe care le-a făcut în timpul asaltului asupra clădirii Capitoliului, care a avut loc în 6 ianuarie.

Sullivan a susţinut că a participat la protest ca jurnalist pentru a obţine materiale pe care să le vândă.

Politico relatează că „avocatul apărării lui Sullivan chiar a depus facturi în instanţă, prin care arată că CNN şi NBC au plătit fiecare companiei lui Sullivan 35.000 USD luna trecută pentru drepturile de difuzare ale materialelor pe care le-a filmat - în legătură cu scenele haotice care au avut loc în afara şi în interiorul Capitoliului, inclusiv împuşcarea protestatarei Ashli ​​Babbitt de către un ofiţer de pază”.

Citiți și Fondatorul unei organizaţii de extremă stânga surprins pe camere în Capitoliu

Sullivan a primit, de asemenea, 5.000 USD de la o companie numită Left / Right Productions şi 2.500 USD de la compania australiană ABC, conform documentelor.

Un judecător federal a ordonat lui Sullivan „să pună capăt implicării sale într-o afacere pe care a fondat-o (InsurgenceUSA) despre care Departamentul de Justiţie spune că promovează şi glorifică protestele violente”, se mai arată în raport.

Noţiunea că Sullivan a fost doar un spectator este clar contracarată de numeroasele sale comentarii din timpul filmărilor care încurajează violenţa, inclusiv strigând în mod repetat „daţi-i foc”.

Citiți și Activist al organizaţiei Black Lives Matter, pus sub acuzare pentru incidentele de la Capitoliu

Procurorii federali au prezentat, de asemenea, dovezi care susţin că Sullivan participa activ la violenţe şi distrugere.

Sullivan, care a fost arestat de mai multe ori pentru implicarea în violenţe comise de grupurile Antifa şi BLM la care este afiliat, a fost doar unul dintre mulţi alţi agitatori ce se dădeau drept susţinători ai lui Trump în timpul evenimentelor din 6 ianuarie, când clădirea Capitoliului a fost scena unor tulburări care au făcut cinci victime.

Sullivan a apărut chiar la CNN şi a fost intervievat de Anderson Cooper în urma violenţelor.

Videograful şi reporterul Tayler Hansen a declarat pentru The Gateway Pundit că 35.000 USD este o sumă anormal de mare pentru genul de material, făcut de un independent, pe care Sullivan l-a oferit companiilor media.

Citiți și EXCLUSIV. Trevor Loudon: Organizatorii revoltelor din SUA au legături importante cu China

„Cu o experienţă de peste 6 luni în calitate de jurnalist independent, am capturat unele dintre cele mai vizionate şi vehiculate clipuri pe internet. NICIODATĂ nu am câştigat peste 1.000 USD pentru un videoclip individual”, a explicat Hansen.

El a adăugat: „Cea mai mare valoare pe care am văzut-o vreodată de la companii media în urma unui material de breaking news este de 3.000 USD. Faptul că John Sullivan este plătit cu 35.000 USD de CNN şi apoi de NBC pentru un eveniment este criminal. Un jurnalist plătit mediu din Utah câştigă 3.021 USD pe lună, NU 75.000 USD într-o zi”.

„Aici se întâmplă ceva bizar şi intenţionez să aflu ce este”, a îndemnat în continuare Hansen.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe